Google kullanıcıları dikkat! O uygulamaya yeni bir özellik geliyor!

Google kullanıcıları dikkat! O uygulamaya yeni bir özellik geliyor!

Google Haritalar, bir noktadan başka bir noktaya yol göstermek haricinde pek çok farklı özelliği de bünyesinde barındırıyor.

 Yavaş yavaş sosyal medya uygulamasına evirilen Google Haritalar, topluluk bildirimi özelliği ile birlikte daha da gelişiyor. Google, Haritalar topluluğunun günde 20 milyondan fazla gönderi yaptığını ve bu topluluğun giderek büyüdüğünü belirtti. Bu yapılan gönderilerin çoğu öneriler, işletmeler için yapılan güncellemeler, adres güncellemeleri, yeni incelemeler ve değerlendirmeler olarak belirtildi.

Google Haritalar için topluluk bildirimi özelliği geliyor

Google’ın getirdiği yeni özellik ile birlikte kullanıcılar, yerel kaynaklardan daha güvenilir güncellemeler ve bildirimler alabilecek. Bu özellik, Google Haritalar’ın Keşfet sekmelerinde bulunacak. Google tarafından paylaşılan blog gönderisinde yeni özellik için, “Yerel uzmanlar ve takip ettiğiniz kişilerin yanı sıra yiyecek ve içecek satıcıları tarafından Google Haritalar’a eklenen en son incelemeleri, fotoğrafları ve yayınları görebilirsiniz” şeklinde bir açıklama yaptı. Google Haritalar için getirilen yeni topluluk bildirimi özelliği sayesinde, çevrenizde olup biteni görmek için kartlarınızı ziyaret edebilirsiniz. Ev sevdiğiniz restoran menüye yeni bir yemek eklediğinde, bu güncellemelerden haberdar olabilirsiniz. Yakınlarda yeni bir yürüyüş veya popüler bir günübirlik gezi arıyorsanız, Google Haritalar tarafından sunulan en iyi öneriler için akışınıza göz atabilirsiniz.

Topluluk bildirimi özelliği, Google’a gönderilen birçok yerel bilgiyi aldıktan sonra kullanıcıların ilgi alanlarına uyacak şekilde biçimlendiriyor. Yiyecek ve içecek tercihlerinde işaretlediğiniz mutfaklar veya yemekler ile ilgili daha fazla öneri, inceleme, fotoğraf ve işletme gönderisi görebileceksiniz. Topluluk bildirimi özelliği ile birlikte işletmelerin paket servis özelliği olup olmadığını görebilir, şirket tarafından alınan korona virüs güvenlik önlemlerine bakabilirsiniz. Topluluk bildirimi özelliği, iOS ve Android tarafında kullanıma sunulmuş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.