Google Meet'e 'yeni odalar' geliyor

Google Meet'e 'yeni odalar' geliyor

Google Meet özellikle öğretmenlerin ve öğrencilerin işine yarayacak yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. 

Yakın zaman önce canlı ders odaklı bir özellik olan “soru-cevap” özelliği ve anketler ile gündeme gelen Google Meet, şimdi de daha küçük grup görüşmeler için ”mola odaları” ya da ” ara odaları’‘ adı verilen yeni bir görüşme odasına kavuşuyor. Google Meet mola odaları tam olarak nasıl olacak?

Karantina döneminde pek çok ders İnternet ortamı üzerinden işleniyor. Onlarca kişilik sınıflardan oluşan bi dijital konuşmalar daha az kişilik gruplar söz konusu olduğunda karmaşık hale gelebiliyor. Google daha az sayıda kişilerin görüşme yapması için yeni özelliğini kullanıma sundu.

Şu anda bu özellik yalnızca Enterprise for Education kullanıcıları tarafından kullanılabilir, ancak teknoloji devi, önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcıya sunulacağını söylüyor. Özellikle üniversite öğrencilerinin talep ettiği bu özellik, aynı anda küçük grup tartışmalarına izin vererek katılımı artırma potansiyeline sahip.

Aramayı oluşturan kişi, bir aramada 100’e kadar mola odası oluşturabilir. Katılımcılar odalara rastgele ve eşit olarak dağıtılacak.  Konuşmayı açan kişi gerekirse onları farklı odalara taşıyabilir. Moderatörler ayrıca tartışmaları izlemek ve katılmak için bir odadan diğerine geçebilir. Zoom’da bulunan ve kullanıcıların da oldukça sevdiği bu özellik, Zoom tarafında konuşmalar arasında giriş yapmaya benzetilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.