Google Meet’in yeni özellikleri belli oldu! Sanal sınıf modelini benimsiyor

Google Meet’in yeni özellikleri belli oldu! Sanal sınıf modelini benimsiyor

Geçtiğimiz aylarda ücretsiz olması ile toplantı araçları arasındaki rekabete katılan Google Meet için yeni özellikler belli oldu.

Rakiplerini yakalamak isteyen platform öğrenciler için kullanışlı olabilecek yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Toplantılar için tasarlanan servisin sanal sınıf modeline göre özellikler kazanması pandemi sürecinde oldukça güzel bir hareket.

Servise yeni eklenecek olan özellikler kurumsal müşteriler için şimdiden kullanıma açıldı. Uygulamaya eklenmesi beklenen özellikler genel olarak sınıf ortamında ihtiyaç duyulabilecek şeylerden oluşuyor. Özellikler arasında en dikkat çekeni arkaplan bulanıklaştırma olabilir. Kameranızı diğer katılımcılar ile paylaşıyorken arkaplandaki ögeler sunuma engel olabilir. Eklenecek olan özellik ile arkaplanı bulanıklaştırabilecek veya yerine bir duvar kağıdı koyabileceksiniz.

google-meet-yeni-ozellikleri-yolda-2.png

Toplantılara katılabilecek kişi sayısının yükseltilmesi ana ekranda herkesin görünememesine sebep olmuştu. Yeni özellik ile elini kaldıran kullanıcılar ana ekranda söz almışcasına öne çıkarılacak. Bu sayede online dersler daha kolay işlenebilecek.

Google Meet için Sözlü sınav gibi görüşmeler için katılımcılara soru yöneltme özelliği de yolda. Bu sorular toplantı yöneticisi tarafından gönderilecek ve katılımcılar tarafından cevaplanması istenecek. Anket gibi daha basit sorular için de anket özelliği gelecek. Gerçek zamanlı olarak çalışacak olan anketler hızlı sonuç alınması konusunda yardımcı olacak gibi görünüyor.

google-meet-yeni-ozellikleri-yolda-3.png

Uzun süredir beklenen özelliklerden biri de katılımcılar arasında moderatör seçilebilmesiydi. Sınıf başkanı olur gibi katılımcılar moderatör olabilecek, istediği kişileri susturabilecek.

Bakalım gelecek yeni özellikler pandemi sürecinde bizlere ne gibi faydalar sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.