Google Mesajlar için zamanlama özelliği geldi

Google Mesajlar için zamanlama özelliği geldi

Google’ın mesaj planlama özelliği bugün itibariyle Google Mesajlar’ın güncel sürümünde çalışmaya başladı. 

Bu özellikle beraber bir arkadaşınıza göndermek istediğiniz mesajın hangi gün ya da saatte iletileceğini önceden belirleyebilirsiniz. İletim tarihine kadar söz konusu mesajı iptal edip düzenlemeniz de mümkündür.

Ancak şimdiden hatırlatmakta fayda var, bu özellik cihazınızın varsayılan kısa mesaj uygulamasıyla çalışmayacaktır. Sadece Google Mesajlar aracılığıyla kullanabileceğiniz özellik ile aylar sonrasının mesajlarını dahi zamanlayabilirsiniz. Doğum günü, kandil, bayram ve diğer özel günler için kutlama mesajları bu sayede dilediğiniz saatte otomatik olarak alıcısına iletilir.

23,,.jpg

Yalnızca Android telefonlarda çalışan bu hizmet, ne yazık ki iPhone kullanıcıları için desteklenmiyor. Android’de ise hemen Google Play Store mağazasına gidip uygulamanızı güncelleyerek bu pratik zamanlama aracını kullanabilirsiniz. Ayrıca hizmetten daha verimli bir şekilde yararlanmak için Google Mesajlar’ı varsayılan SMS uygulaması haline getirebilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken cihazınızın Ayarlar sayfasına gitmek, Uygulamalar ve Bildirimler penceresini açıp Varsayılan Uygulamalar seçeneğine tıklamak olacak. SMS sekmesinden Google Mesajlar uygulamasını işaretleyerek bu işlemi tamamlayabilirsiniz.

Google Mesajlar’da nasıl mesaj zamanlanır?

Google Mesajlar uygulamasına girdikten sonra bir sohbet ekranı açmalısınız. Metin kutusuna mesajınızı yazdıktan sonra hemen yanında bir saatli SMS simgesi göreceksiniz. Buraya tıkladığınızda tarih ve saat seçeneklerini içeren bir açılır pencere ile karşılaşacaksınız.

22,,,.jpg

Mesajınızın gönderileceği dakikaya kadar ayarlayabileceğiniz zamanlama penceresi tamamlandıktan sonra Kaydet butonuna basmalısınız. Mesajınız da hazırsa artık iletiyi karşı tarafa zamanında ulaştırmak üzere gönderebilirsiniz. Ayrıca yalnızca metin bazlı bir mesaj değil, fotoğraf ya da videolara da aynı işlemi uygulamak mümkün. Daha sonra silmek istediğiniz ya da düzenleme yapmanız gerekirse zamanlanan mesajın üzerine basılı tutup bu seçenekleri kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.