Google olmayan Android telefonlar geliyor

Google olmayan Android telefonlar geliyor

Google uygulamalarını barındırmayan Android işletim sistemli telefon geliyor.

Google, Android'in çıkış noktasında bu işletim sistemininin ücretsiz ve açık kaynaklı olduğunu dile getirmişti. Ancak Google, Android'in açık kaynaklı olmasına rağmen, tüm telefonlarda kendi uygulamalarına yer  veriyordu. Hatta bu durum Yandex tarafınan mahkemeye bile taşınmıştı.


Bugün Google'ı Android'den ayrıştırmak için yeni bir proje ortaya çıktı. Mandrake Linux geliştiricisi Gaël Duval, eelo adını verdiği yeni Android tabanlı işletim sistemini duyurdu. Gaël Duval, eelo'nun içerisinde; Google'ın uygulamalarına yer vermediğinin altını çiziyor.

eelo işletim sistemi, kullanıcı gizliliğini ön planda tutmak için geliştirilmiş. Bildiğiniz gibi Google ve Google ürünleri kullandığınız zaman tüm bilgileriniz ananoim olarak Google'a gönderiliyor ve bu verilerin işlenmesinin ardından kişiselleştirilmiş öneriler alıyorsunuz.

Yani Google sizi an ve an izliyor. eelo işletim sistemi ise bu sorunu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

eelo işletim sisteminin başlangıçta telefonlarda kullanılacak. Daha sonraki süreçte ise PC, kişisel asistanlar ve web API'larında da kullanılabilecek. 3 yıllık bir yol haritası açıklayan eelo, bazı telefonlar için indirilebilir ROM bile yayınlayacak. İşletim sisteminin arayüzünün ise BlissLauncher'ın aynısı olması bekleniyor.

Kaynak: Teknolojioku

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.