Google oyun piyasasına mı adım atıyor?

Google oyun piyasasına mı adım atıyor?

Google şimdiye kadar gerçekleşemeyen birçok projeyle karşımıza çıkmış olsa da, uzun süredir göz kırptığı oyun piyasasına ciddi ciddi giriyor.

Google şimdiye kadar gerçekleşemeyen birçok projeyle karşımıza çıkmış olsa da, uzun süredir göz kırptığı oyun piyasasına ciddi ciddi giriyor. Google Yeti isimli bir servis ile yakın zamanda Google Chrome üzerinden GTA V ve Call of Duty gibi yüksek sistem gereksinimi isteyen oyunları oynamak hayal olmaktan çıkabilir.

PlayStation 5 ve Xbox gibi ürünlerin yanı sıra son dönemde oyun sektörünün gündeminde, Google’ın yeni bulut oyun platformu Yeti‘nin olduğu iddia ediliyor.

Google Yeti servisi mi geliyor?

Bir oyun platformundan bahsetsek de, iddialar üç ana başlıkta toplandı. Birincisi oyun şirketlerini bir araya getirecek olan Steam benzeri bir platform kurulacak. İkincisi, Onlive ile başlayan ve bugün Nvidia ve Microsoft gibi şirketlerinde içine girdiği bulut tabanlı bir oyun platformu kuruluyor. Üçüncü ve son iddia ise oyun geliştiricilerinin bir araya geldiği ve paylaşım yaptığı bir platform kuruluyor.

Bu iddialardan ikincisinin gerçeğe daha yakın olduğunu söyleyebiliriz. Google Yeni bu yılın başında The Information tarafından duyurulmuştu. Birkaç hafta önce Los Angeles’taki E3’te Yeti için toplantılar yapan Google, oyun stüdyolarıyla anlaşmaya varmaya çalıştı ve oyun geliştiricileri ise satın alma çabasına girişti.

Ancak, şirketin bu konuda sorulan sorulara cevap vermediğini ve resmi bir açıklama yapmadığını hatırlatalım. Peki ama Google, Yeti ile tam olarak neyi amaçlıyor? Aslında Onlive ile karşımıza çıkan bulut üzerinden istediğimiz oyunu masaüstü bilgisayarında oynama imkanı bugün Nvidia Grid, Microsoft tarafından satın alınan PlayFab ve yerli bir girişim olan GameHub gibi örneklerde mevcut.

Google ise Call of Duty, Battlefield ve Fallout gibi yüksek sistem gereksinimine ihtiyaç duyan oyunların her donanımda oynanabileceği bir platformun peşinde.

Şirket içinden bilgi alınan bir yetkili platformu, Chrome sekmesinde The Witcher 3’ü oynamayı hayal edin şeklinde özetliyor. Google’ın daha önce de Twitch’i satın almak ve Android TV ile oyun sektörüne girmek gibi girişimleri başarısız oldu. Ancak, bu kez Google üstü kapalı ve emin adımlarla ilerliyor gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.