Google Play Store kullanırken dikkat! Tehlikeli uygulama 

Google Play Store kullanırken dikkat! Tehlikeli uygulama 

Google Play Store'da detaylı virüs taraması yapıldı. Yapılan incelemeler sonrası ortaya çıkan tehlikeli uygulama sayısı şoke etti.

Sydney Üniversitesi ve CSIRO, iki yıl boyunca Play Store üzerinde yaptıkları çalışmanın sonucunu açıkladı. Yapılan incelemeler sonucunda Android marketinde ortaya çıkan tehlikeli uygulama sayısı dikkat çekti.

1 milyona yakın uygulamanın bulunduğu Google Play Store'da yapılan çalışmaların sonucunda 2.040 adet tehlikeli uygulama bulundu. Araştırma, makine öğrenmesi ve sinir ağlarının kullanımıyla oluşturulan bir algoritma aracılığıyla yapıldı. Bu algoritma, Play Store'daki en popüler 10.000 uygulamayı metin açıklaması ve görselle taklit eden uygulamalar tespit etti. Yapılan bu tespit aracılığıyla 49.608 adet potansiyel tehdit bulundu. Bir virüs programı kullanılması sonucunda bu uygulamaların 7.246 adedi kötü amaçlı olarak işaretlendi.

2.040 adedinin ise yüksek riskli ve sahte olduğu anlaşıldı. Ek olarak 1.565 adedinin en az beş hassas izin istediği, 1.407 adedinin ise Reklam yerleştirmeleri yaptığı ortaya çıktı. Yapılan incelemelerin ardından bu uygulamaların çoğu Store'dan kaldırıldı. Google ekibi ise uygulama askıya alma oranının yüzde 66'ya yükseltildiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.