Google Play Store'dan uygunsuz içerikler...

Google Play Store'dan uygunsuz içerikler...

Google Play Store uygulamalarında daha öncede zararlı yazılımlar görülüyordu ancak yeni çıkan bir zararlı yazılımın sonuçları kullanıcılar tarafından hoş karşılanmadığı için kaldırıldı.

Çoğu çocuklara yönelik olan uygulamalarda kullanıcıların karşısına çıkan pornografik reklamlar yüzünden Google, Play Store’dan 60 tane oyunu kaldırdı.


Siber güvenlik şirketi Check Point tarafından yapılan ihbarın ardından Google tarafından yapılan açıklamaya göre kaldırılan oyunlar kullanıcıların karşısına cinsel içerikli reklamlar çıkartıyordu ve çoğunlukla küçük yaş grupları hedefleniyordu. Google, bu tarz uygulamaların Play Store platformunda bulunmasını istemediklerini açıkladı.   

fft16_mf10626156.jpeg

Zararlı yazılım kullanıcıların telefonlarına çeşitli virüsler aracılığıyla yerleşiyordu. Karşılarına çıkan bir çekiliş reklamı veya ‘telefonunuza virüs bulaşmış olabilir’ uyarısına tıklayan kullanıcılar, uygunsuz içeriklerle karşı karşıya kalmaya başladı. 

Google Play Store’dan silinen uygulamalar arasında 3 ila 7 milyon arasında indirme sayısına sahip uygulamalar da bulunuyordu. Google ayrıca, uygulamaların geliştiricilerinin de hesaplarını Play Store üzerinden sildi ve kullanıcıları güvende tutmak için çalışmalara devam edeceklerini de açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.