Google Play Store'un bazı uygulamaları artık yok!

Google Play Store'un bazı uygulamaları artık yok!

Bazı Google Play Store uygulamaları, tehlikeli olduğu gerekçesiyle kaldırıldı.

Google Play Store’da bulunan zararlı uygulamalar zaman zaman gündeme geliyor. Son olarak, Google, Play Store’da bulunan 7 uygulamanın kaldırılmasına karar verdi. Kullanıcıları takip ettiği tespit edilen toplamda 7 uygulama kaldırıldı. Ancak kaldırılan uygulamaların şimdiye kadar toplam 130 bin kez indirildiği söylendi.

Bazı Google Play Store uygulamaları kaldırıldı

Zararlı uygulamalar tespit edildiği zaman uygulama marketinden hızlıca kaldırılıyor. Son olarak bazı Android uygulamaları bu radara takıldı. Toplam 7 uygulama kaldırıldı. Kaldırılan uygulamalar genel olarak, kullanıcıların çocuklarını, çalışanlarını ya da istedikleri kişileri takip etmelerini sağlamak amacıyla geliştirilmiş olmasıyla dikkat çekiyor. Kişileri takip eden uygulamalar aynı zamanda SMS’lere ve çağrı geçmişlerine hatta kişi listesine bile erişebiliyor.

Kaldırılan uygulamalar şu şekilde sıralanıyor;

Track Employees Check Work Phone Online Spy Free
Spy Kids Tracker
Phone Cell Tracker
Mobile Tracking
Spy Tracker
SMS Tracker
Employee Work Spy

Söz konusu uygulamaların çalışması için izleme yapacak kişinin, hedefteki telefona erişiminin olması gerekiyor. Bunun için de uygulamanın kişinin telefona kurulması zorunlu. Hedef kişinin telefonuna yerleştirilen casus uygulama hiçbir simge şeklinde görünmüyor. Böylece, gizli bir şekilde uygulamanın yüklenmesi halinde kişinin bu uygulamayı farketmesi kolay olmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.