Google Play'den o uygulamaya engel!

Google Play'den o uygulamaya engel!

UberCheats uygulaması, Google Play’den kaldırıldı.

Ülkemizde büyük tartışmalara sahne olan ve bir dönem yasaklanan Uber, kısa bir süre önce tekrar faal hale geldi. Her ne kadar ülkemizde Uber ücretleri konusunda böyle bir tartışma olmasa da ABD özelinde Uber sürücü ücretleri için farklı iddialar var. Uygulamanın geliştiricisi Armin Samii, bir dönem UberEats sürücüsü olarak çalışmış. O dönemde Uber tarafından yapılan ücretlendirmenin düz yol üzerinden olduğunu farkeden Samii, bu uygulama fikrini geliştirmiş.  Ancak UberEats’in firmanın yemek hizmeti olması bu anlamda kafaları karşıştırıyor.

Uber ise,  UberCheats uygulamasını sahte ticari marka iddiasında bulunarak Google Play‘e şikayet etti. Şikayetin sonunda ise uygulama Google Play tarafından kaldırıldı. Uber uygulamanın gerçek bir Uber ürünü ile karıştırılabileceğini düşünüyor. Uygulamanın geliştiricisi ise tüm bu iddiaları reddediyor. Geliştirici Vice’a verdiği demeçte, uygulamanın adını değiştirmeyi düşünmediğini ve Google Play‘a başvurduğunu açıkladı. 

Türkiye’de Uber ise geldiği günden beri büyük tartışmaların odağı oldu. Özellikle taksi şöförlerinin tepkisini çeken ve korsan taksi olmakla suçlanan uygulama, 2019 yılında mahkeme karaıyla yasaklanmıştı. Uber sürücülerinin darp edilmesine kadar varan olaylar, mahkeme kararı sonrası durulmuştu. Ocak ayında ise yine Uber‘in açtığı dava sonuçlandı ve marka Türkiye’ye geri döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.