Google Plus için yolun sonu gözüktü!

Google Plus için yolun sonu gözüktü!

Google, almış olduğu karar ile birlikte son dönemlerde ortaya çıkan güvenlik açıklarından dolayı Google Plus hizmetini kapatma kararı almıştı.

10 ay içerisinde gerçekleşeceği açıklanan kapatma planı, görünen o ki biraz daha geriye çekilmiş durumda. Bir türlü istediği kullanıcı sayısına ulaşamayan Google Plus son 3 ay içerisinde 2 farklı güvenlik açığı ile gündeme gelmişti.  Yaşanılan bu can sıkıcı durumun hemen ardından ise alınan karar doğrultusunda, 10 ay içerisinde kapatılacağı belirtilen hizmetin, kapanış tarihi 4 ay geriye çekildi. Açıklanan yeni tarihe göre Google Plus hizmetine Nisan 2019 tarihinde tamamen veda edeceğiz.

Bloğundaki bir yazıyla Plus hizmeti için bu duyuruyu yapan şirket, kullanıcılarının yüzde 90’ının Google+ hizmetini ortalama bir oturumda beş saniyeden daha kısa süreyle kullandığını açıkladı. Son kullanıcılar için kapanacak olan servis, şirketlerin kullanımına açık olmaya ise devam edecek.

Google Plus güvenlik açığı ne zamandır var?

2018 Mart ayında ortaya çıkan güvenlik açığı sonrası diğer Google servisleri için güvenlik ve gizlilik unsurlarının ise arttırılacağı açıklandı. API konusunda yapılması planlanan değişikliklerle çağrı ve SMS kayıtlarına uygulama geliştiricilerinin erişimi sınırlandırılacak. Strobe Projesi olarak adlandırılan bu uygulama yakında hayata geçirilecek.

Gmail konusunda ise kişisel verilerin korunması amacıyla 3. parti yazılımların ve servislerin e-posta erişimleri sınırlandırılacak. E-posta istemcileri,  yedekleme ve verimlilik hizmetleri ise bu sınırlandırmaların dışında tutulacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.