Google Podcasts iOS uygulaması yenilendi

Google Podcasts iOS uygulaması yenilendi

Google Podcasts ‘in iOS‘ta “Şu An Çalınan” kullanıcı arayüzü yeniden tasarlandı. Yeni dizayn önerileri engellemenize olanak tanıyor.  Son haftalarda podcast endüstrisinde bir dizi gelişme yaşansa da, Google nispeten sessiz kaldı.

Bununla birlikte, Google Podcasts, iOS’ta “Şu An Çalınan” ekranını yeniden tasarladı ve önerileri engelleme özelliğini geniş ölçüde kullanıma sundu.

Yenilenen “Şu An Çalınan” ekranı ilk olarak 2021‘in başında Android‘de göründü. Google, zaman çizelgesi temizleyicisini bölüm adının hemen altında görünecek şekilde taşıdı. Oynat / duraklat ve geri sar / atla düğmeleri ise bu bölümü takip etti. Şimdi ise sıra yeni bir kalp düğmesi ile öneriler kısmına geldi.

basliksiz-1-238.jpg

Genel olarak, bunların Now Playing UI‘sını modernize etmeye yardımcı olan ve şimdi iOS‘ta kullanıma sunulan güzel ayarlar olduğu belirtiliyor. Bu ayın başlarında Google Podcasts ‘in 2.0.10 sürümü ile Android tarafında bir sunucu güncellemesiyle kullanıma sunulan arayüz artık iOS için de kullanılabilir.

Yeniden tasarımın, kısmen ek kontrolleri barındırmak için yapıldığı ifade ediliyor. Yani, “kalp” Google’a “önerilerinizde buna benzer daha fazla bölüm” göstermesi konusunda fikir verecek. Alternatif olarak, menüden Podcast’lere “Daha az göster” seçeneğine ve abone olmadığınız içerik için yalnızca deneme amaçlı “Önerilerden gösteriyi engelle” ye sahip olabileceksiniz.

Google Podcasts ‘lerde yaptığınız tüm özelleştirmelerin tam geçmişini “Google Etkinliğim” sayfasında görebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda “Keşfedin” sekmesini özelleştirmenize ve beğenmediğiniz şovları ve bölümleri kaldırmanıza da olanak tanıyor. Hatırlayacağınız üzere daha önce Google Podcasts’te önerileri ayarlamanın bir yolu yoktu. Yeni güncelleme ile beraber bu sorun ortadan kalkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.