Google sanal makyaj deneyimi sunuyor

Google sanal makyaj deneyimi sunuyor

Farklı güzellik markaları AR filtrelerini, ürünlerinin denenmesi amacıyla farklı şekillerde piyasaya sürüyor.

Bu konuda öncü isimlerden olan ModiFace ve Perfect Corp, Google aramalarında yeni ürünlerini mankenler üzerinde denemeye olanak tanıyor. Daha önce Benefit yeni kaş ürünü için farklı bir sistem kullanarak fotoğrafınızı yükleyip farklı kaş tipleriyle nasıl görüneceğinizi sizlere sunuyordu. Yine aynı şirketten bu sefer biraz daha farklı bir adım geliyor, Google sanal makyaj deneyimi ve detaylar:

Google ise milyonlarca kişiye seslenen makyaj sektörüne farklı bir şekilde giriş yapıyor. Teknoloji devi, birçok AR güzellik teknolojisinin arkasındaki şirketler olan ModiFace ve Perfect Corp ile çalışıyor. Google arama sonuçlarından makyaj malzemelerini sanal olarak denemeyi sağlayan bu özellik, makyaj malzemelerini almadan önce kullanıcıya gösteriyor.

ModiFace’in sahibi L’Oreal’e ek olarak bu özellik, Mac, Black Opal ve Charlotte Tilbury güzellik markalarının da sanal olarak makyaj ürünlerini denemeye olanak sağlayacak. Bahsi geçen markaların ürünlerini Google üzerinden arattığınız zaman farklı ten renklerine sahip mankenlerin fotoğrafları üzerinde bu ürünleri deneyebilirsiniz. Ruj ve göz farı gibi ürünlerin nasıl durduğunu kolay bir şekilde kullanıcılara sunan bu özellik dikkat çekiyor.

Bunun yanı sıra yalnızca oradaki modellerin değil aynı zamanda telefonunuzun kamerasını kullanarak kendi üzerinizde de rujları ya da farları deneyimleyebilirsiniz. Bu sayede alacağınız makyaj malzemesinin size yakışıp yakışmayacağını da görmüş oluyorsunuz. İlk paragrafta da bahsetmiştik. Bu aslında AR filtrelerinin makyaj tarafına ilk gelişi değil.

ModiFace, geçmişte benzer artırılmış gerçeklik (AR) araçları oluşturmak için Benefit gibi birçok markayla çalıştı ve YouTube, geçen yıl kullanıcıların makyaj yapmayı denemelerine izin veren bir AR Beauty Try-On özelliğini başlattı. Bu gibi atılımlar makyaj sektörünün teknoloji ile entegre edilmesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.