Google, Twitter ile çalışıyor

Google, Twitter ile çalışıyor

Google, Facebook’un veri toplama davasından sonra yeni düzenlemeler yaptı. Google, Twitter ile birlikte anlaşma yaparak veri toplama konusunda daha zararsız prosedürler yayınlamaya hazırlanıyor.

Google, Facebook davasından sonra Twitter ile birlikte çalışarak veri toplama üzerinde daha zararsız prosedürler için çalışmalara başladı.

Bilindiği gibi Facebook, Amerika seçimlerinde asılsız kamuoyu oluşturmuştu. Bunun üzerine Facebook, veri toplama skandalı ile suçlanarak yeni bir davanın sebebi oldu. Davaya gönüllü olarak katılan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg soruşturma sırasında, sorulan sorulara cevap verme konusunda zor anlar yaşadı. Bu durumu yaşamak istemeyen Google, Twitter ile birleşerek gizlilikle ilgili yeni düzenlemeler yayınladı.

Facebook’ta olduğu gibi Google, izinli veya izinsiz herkesin bilgilerini toplama konusuna odaklanmış durumda. Bu sebepten dolayı dava sonrası tüm akıllarda soru işareti bırakan Google, Reklam amaçlı kullandığı verilerin toplanması ve paylaşılmasında değişiklikler için çalışmalar yayınladı. Fakat kamuoyuna ne gibi düzenlemeler  yapıldığı konusunda açıklama yapılmadı. Çünkü açıklanması halinde Facebook’tan sonra yeni bir davanın hedefi olabilirlerdi.

Konu ile ilgili Google, düzenlemelerle ilgili yaptığı açıklamaya göre, düzenlemeler sonrası kendilerini, Twitter’ı ve Youtube’u tek bir sistem olarak görmeleri gerektiğini söyledi. Buradan anlaşıldığı gibi Google, Twitter ve Youtube veri toplama konusunda aynı prosedürler üzerine çalışacaklar.

Henüz Google yaptığı düzenlemeleri net olarak yayınlamasa da, sonra ki gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.