Google uyku takibi uygulamaları için yeni API geliştirdi

Google uyku takibi uygulamaları için yeni API geliştirdi

Uyku takibi denilince ilk akla gelen akıllı saatler olsa da, akıllı telefonlar için de uyku takibi uygulamaları geliştiriliyor.

Ancak akıllı saatlerin sensörleri ve bilgi toplama avantajlarından yoksun olan akıllı telefonlar bu anlamda zayıf kalıyor. Google ise geliştiricileri için yayınladığı yeni API ile bu durumu değiştirmenin peşinde.

Google tarafından geliştiricilere sunulan bu yeni araç, akıllı saat sensörlerine ihtiyaç duymadan uyku takibi yapılabilmesini sağlayacak.

Akıllı saatler bileğinizde takılı oldukları için, uyku takibi için kalp ve nabız ölçümü gibi verileri kullanıyorlar. Bu verilere akıllı telefon üzerinde yer alan sağlık uygulamalarıyla senkronize olarak da erişilebiliyor. Yine akıllı bileklikler de aynı şekilde uyku verilerine daha sağlıklı şekilde ulaşmanızı sağlıyor.

Google ise uygulama geliştiriciler için az pil tüketen ve daha doğru çalışan uyku takibi uygulamaları için harekete geçti. Bu API temel alınarak geliştirilecek uygulamaların her 10 dakikada bir düzenli bir uyku güven raporu oluşturacağı belirtiliyor.

Kullanıcının uyandığı algıladıktan sonra ise geniş bir uyku takip raporu karşımıza çıkacak. Google tarafından geliştirilmiş olan Sleep As Android uygulamasını temel alan API, sonar yani sese dayalı bir uyku takibi sistemi ile karşımıza çıkıyor.

Akıllı telefonunuzu yanınıza almanıza gerek kalmadan çalışan bu uygulama, uygulama geliştiriciler için de yeni imkanların yolunu açacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.