Google ve Facebook'a suçlama!

Google ve Facebook'a suçlama!

Rusya’daki yetkililer, Google’ın ve Facebook’un seçimle ilgili ülke yasalarını ihlal eden reklamlar yayınladıklarını söylüyor.

Rusya’da bu hafta sonu gerçekleşen seçimlere iki teknoloji devi damga vurdu. Olaya göre, Rusya’daki yetkililer, Google’ın ve Facebook’un seçimle ilgili ülke yasalarını ihlal eden reklamlar yayınladıklarını söylüyor. Google ve Facebook reklamları ile ilgili yeni suçlamalar nasıl sonuçlanacak?

Aylar önce Chernobyl dizisine gösterilen tepkiler ile gündeme gelen Rusya, kendi dizisini çekeceğini bile söyleyerek oldukça konuşulmuştu. Ülke şimdi Amerikan şirketleriyle sürtüşme yaşıyor. Rusya’nın teknoloji şirketlerini suçladığını aktaran Reuters, söz konusu siyasi reklamların kurallara aykırı olduğunu yazdı.

Google ve Facebook reklamları ile dikkat çekti

Rusya’nın anayasasında tıpkı ülkemizdeki gibi seçim dönemlerinde siyasi reklamları yasaklayan kısıtlamalar bulunuyor. Açıklamalara göre Google ve Facebook reklamları, ülkenin egemenlik haklarına müdahale olarak değerlendiriliyor.

Ülkenin medya yasalarını denetleyen hükümet organı Roskomnadzor, Facebook ve Google’ın seçimlerde yayınlamamaları gereken reklamları yayınladığının altını çiziyor. Roskomnadzor‘un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, “Bu eylemler Rusya‘nın işlerine müdahale olarak görülüyor ve Rusya Federasyonu‘nda demokratik seçimlerin yapılmasını engelliyor” şeklinde değerlendiriliyor. Google ve Facebook, konuya dair henüz bir açıklamada bulunmuyor olsa da yakın zamanda bir hamle geleceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.