Google yeni bir yapay zeka uygulaması geliştirdi

Google yeni bir yapay zeka uygulaması geliştirdi

Geçtiğimiz mayıs ayında I/O konferansında yeni cihazlarıyla birlikte yazılımlarını da kullanıcılarla paylaşan Google, LaMDA 2 ismini verdiği yapay zekaya sahip dijital robotunu bazı kullanıcılara beta versiyonunu sundu.

Tanıtım sırasında LaMDA 2 için gelecek aylarda beta kullanıcılarına sunacağını duyuran Google, yazılımını kullanıcılarla paylaştı. Yeni yapay zeka, içinde bulunan doğal dil işlemeyle (NLP) beraber pek çok dil yapılarını ve kelimeleri analiz edip öğrenme özelliğine sahip.

Aynı zamanda LaMDA 2, içinde bulunan NLP sistemi sayesinde verilen komutları yapabiliyor. Mesela gerçek zamanlı çeviri yapma ve videolara alt yazı ekleme gibi anlık ağır işleri anında uygulayabiliyor. Bunlarla birlikte kullanıcılara beyin fırtınası yapma fırsatı sunuyor.

Bunlara ek olarak konuşulan konuya sonradan dahil olmasının ardından dinleyip anlama yetisine sahip olan LaMDA 2, yorumlarını paylaşabiliyor. Örneğin, I/O konferansında gösterilen uygulamada kullanıcı yapay zekaya “Sebze bahçesi oluşturmak istiyorum” dedikten sonra yapay ze

google-lamda.webpka öneri olarak bulunduğu bölgede yetişebilecek en verimli sebzeleri, alabileceği bahçeleri önermişti.

Google, LaMDA 2’nin beta versiyonunu sunduğunu açıkladıktan sonra nasıl kullanılacağı merak konusu. İşte mobil cihazınıza kurmanız için yapmanız gerekenler:

Öncelikle linkteki adrese tıklayın.

Ardından karşınıza çıkan sayfadaki “Register Your Interest” butonuna tıklayın.

Sonrasında ülkenizi, kullanacağınız cihazı, mesleğinizi ve neden bu programa başvurduğunuzu işaretleyin.

Bu işlemlerin ardından Google oturumunuzu açmak için yönlendirileceğiniz sayfada hesabınızı açın.

Her şey tamamlandıktan sonra bekleme listesine alınacaksınız, ve sıranız geldiğinde size gelecek e-posta üzerinden uygulamayı indirin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.