Google yeni nesil yapay zeka çözümünü açıkladı

Google yeni nesil yapay zeka çözümünü açıkladı

Teknoloji devlerinin yapay zeka donanımı üretme savaşı devam ederken, I/O 2018 etkinliğinde, Google TPU 3.0 ( Tensor Processor Unit 3.0 ) tanıtıldı.

Google makine öğrenme algoritmalarını hızlandırmak için geliştirdiği bu özel donanımları ilk olarak Mayıs 2016’daki I/O konferansında duyurmuştu.


Google’ın yapay zeka odaklı üçüncü nesil TPU işlemcisi, bir önceki TPU’ya kıyasla sekiz kat daha fazla performans sunuyor. TPU 3.0 ile birlikte şirket ilk defa veri merkezlerinde sıvı soğutma çözümleri kullanmaya başladı.

Google TPU 3.0 duyuruldu!
 

I/O 2018 etkinliğinde Gmail ve Fotoğraflar için duyurulan yenilikler yapay zeka odaklı. Bu kapsamda Google’ın ihtiyacı olan güç yeni TPU’lar ile karşılanacak.

Yapay zeka uygulamaları geliştirmek için Facebook tarafından PyTorch ve Caffe2 gibi çeşitli araçlar geliştirilmiş olsa da, bu yeni işlemci çözümünün doğrudan TensorFlow için optimize edilmesi büyük bir avantaj sunuyor.


Bilmeyenler için TensorFlow‘un, Google’ın açık kaynak kodlu makina öğrenmesi kütüphanesi olduğunu belirtmek isteriz. Google’ın yanı sıra Amazon ve Facebook bu alanda kendi donanım çözümlerini geliştiriyor.

Facebook’un makina öğrenme çözümleri için geliştirdiği donanım tahmin edilebileceği gibi Caffe2 kütüphanesi için optimize ediliyor. Google CEO’su yeni nesil TPU’ların teknik özellikleri hakkında daha fazla detay paylaşmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.