Google, Yeti ile oyun sektörüne de giriyor!

Google, Yeti ile oyun sektörüne de giriyor!

Google, iki yılı aşkın bir süredir Yeti adında yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Oyun konsolunun etkileyici özelliklerle gelmesi bekleniyor.

Akıllı telefonlar, hoparlörler, çevrimiçi reklamcılık, kendi kendine giden arabalar derken Google, hemen hemen her endüstride yer alıyor. Tüm mevcut projelerinin ardından, Google'ın bir sonraki adımı video Oyun dünyası olabilir.

The Information’un raporuna göre Google, iki yılı aşkın bir süredir Yeti adında yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Yeti'nin gelişimine Mario Queiroz ve Majd Bakar önderlik ediyor. Yeti, hem bir donanım yani oyun konsolu hem de bulut tabanlı bir akış servisinden oluşuyor. Playstation Now, Xbox GamePass ve NVIDIA GeForce Now'dan farklı değil.

Konsol büyük olasılıkla Pixel 2, Home Mini ve Pixelbook gibi "Made by Google" şemsiyesi altında satılacak. Ancak bulut akış hizmetinin nasıl işleyeceği henüz belli değil.

PlayStation Now, PlayStation oyunlarını stream etmenize, Xbox GamePass abonelerinin Xbox oyunlarına erişmelerine ve GeForce Now, Steam'de PC oyunlarının tüm koleksiyonuna ulaşmanıza olanak tanıyor. Yeti yalnızca kullanıcıların Android oyunları oynamasına izin mi veriyor yoksa Google'ın diğer geliştiriciler / yayıncılar ile ortak çalışabileceği call of duty ve Grand Theft Auto gibi daha büyük içeriklere erişebilmesine izin mi verecek belli değil. 

Google'ın aslında Yeti'yi geçen Noel tatilinde, alışveriş sezonunda satışa çıkarmayı planladığı bildirildi. Ancak bazı nedenler dolayı olmadı. 

Yeti'nin piyasaya çıkış tarihi hakkında kesin hiç bir bilgi yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.