Google’a “aptal” yazınca sadece Trump çıkıyor!

Google’a “aptal” yazınca sadece Trump çıkıyor!

Google üzerinde Aptal Trump kampanyası!

Google arama motoru üzerinde şu an ilginç bir durum söz konusu. Aptal Trumpkampanyası başlatan aktivistler algoritmayı ciddi ölçüde manipüle ediyorlar. Google Görsel Arama bölümüne İngilizce “idiot” -yani aptal– yazarsanız, karşınıza gelen fotoğrafların yüzde 90’nında Amerika Başkanı Donald Trump çıkıyor.

Elbette bu normal bir durumda değil. Trump’un yaptığı işlerden, alınan kararlardan mutsuz olan bir grup aktivist, Amerika Başkanı’nı bu şekilde protesto etmeye karar vermişler. Google algoritmasına saldıran aktivistler, neredeyse her sonuçta Trump’ın görsellerinin çıkmasını sağlamışlar.

google-aramalarinda-aptal-trump-kampanyasi-baslatildi-1.jpg

Binlerce fotoğraf ve dünyanın dört bir yanından verilen büyük destekle, normalde çıkması oldukça zor olan bu sonuçların kullanıların karşısına gelmesi sağlamış. Elbette bu protestoyu sonuna kadar destekleyen on binlece Redditkullanıcısının, kampanyanın yayılmasında katkısı büyük.

Google’ın gizli algoritmaları arama sonuçlarında sunulan bilgileri organize etme ve önceliklendirmeye yardımcı oluyorlar. Bu algoritmalar sayesinde Google dünyanın en büyük şirketlerinden biri olmayı başardı ama, görüldüğü gibi bazen her şey ters tepebiliyor.

Şimdiye kadar ne Beyaz Saray ne de Google cephesinden bu ilginç olayla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.