Google'a göre Android daha güvenli!

Google'a göre Android daha güvenli!

Google tarafından yayınlanan bir raporda Android işletim sistemi ile ilgili güvenlik açısından ilginç bilgiler yer alıyor. İşte raporla ilgili detaylar.

Geliştirdiği teknolojilerle ön plana çıkmayı başaran ve teknoloji dünyasında gündemden düşmeyen Google, Android ile ilgili 5 yıllık raporun detaylarını açıkladı.

Google Android’in daha güvenli olduğunu savunuyor

Android’in sahibi olan ve bu platform için yayınladığı güncellemelerle kullanıcılarına her zaman değişik deneyimler sunmayı başaran teknoloji devi Google, yayınladığı güvenlik raporlarında kullanıcılar tarafından indirilen zararlı uygulamaların sayılarında artışlar meydana geldiğini, bu duruma karşı kendilerinin zararlı uygulamalara yönelik güvenlik önlemlerini arttırdıklarını ve Android’ de kullanıcılara daha güvenli bir deneyim ortamı sunulmaya çalışıldığı belirtiliyor.

Google, Android kullanıcılarına güvenli bir platform sunmak istediklerini ve bunun için zararlı olabilecek yazılımlara karşı koruyucu önlemler aldıklarını ifade ediyor. Bu önlemlerin uygulanmasına yönelik olarak, 2017 yılında piyasaya sunulan ve yapay zekaya sahip olan Google Play Protect kullanılarak uygulamalar üzerindeki güvenlik açıklarının sürekli olarak tarandığı ve taranan uygulama sayısının günde yaklaşık elli milyondan fazla olduğu belirtiliyor.

Google tarafından verilen bilgilere göre Android kullanıcıları tarafından Google Play Store’dan indirilen ve zararlı yazılımlar içeren uygulamaların yüzde 0.02’si 2017 yılında, yüzde 0.04’ü ise 2018 yılında indirilmiş.

Google tarafından kullanılan ve yapay  zekaya sahip olan Google Play Protect Google Play Store’da bulunan zararlı uygulamaları tespit etme konusunda başarılı olduğunu elde edilen verilerle ortaya koyuyor. Google yaptığı açıklamada, Google Play Store’da yer alan zararlı uygulamaların oranlarının 2017 yılında yüzde 0.56 olarak belirtirken bu oranın 2018 yılında yüzde 0.45’e gerilediğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.