Google'a YERLİ RAKİP

Google'a YERLİ RAKİP

Recep Uzungil, “Bu portal, bize özgü küçük bir Google olacak” dedi.

 

Sanayi, kamu ve üniversitelerin altyapı ve insan kaynaklarının yer alacağı KÜSİP’in işbirliği fırsatlarının sunulacağı bir portal olacağını dile getiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİP Proje Koordinatörü Recep Uzungil, “Bu portal, bize özgü küçük bir Google olacak” dedi.

unnamed-361.jpg

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Portalı (KÜSİP) tanıtım toplantısı, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) 75. Yıl Amfisi'nde gerçekleştirildi. Portalın kullanım amaçları ile hedeflerinin anlatıldığı etkinliğin açılışında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, KÜSİPin, biyoteknoloji alanında çalışan kamu, sanayi ve üniversite yapılarını bir araya getirerek güç birliği oluşturacağını söyledi. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Metin, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Recai Tunca, Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Arslan Örnek ve Prof. Dr. Levent Kandiller ile akademik personelin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Rektör Kasman, “Nitelikli araştırmacı bulmak ve alt yapı hazırlamak çok önemli. Bunu sayıyı arttırmak için çalışmalıyız. KÜSİP ile Ar-Ge alanında çalışma yapanlar, sanal ortamda bir araya gelecek. Üniversitenin bu hizmeti sunması çok önemli. Endüstri 4.0'ı kaçırmamak elimizde. Eskiden sanayi devrimi için altyapı gerekiyordu. Artık endüstri 4.0 için yeterli yetişmiş insan kaynağının mevcut olduğunu düşünüyorum" dedi.

Türkiye'nin ihracatında yüksek teknolojili ürünlerin payının düştüğünü ifade eden Rektör Kasman, "Biyoteknoloji, dünyada yükselen bir alan. Kamu, sanayi ve üniversiteler bir araya gelince çok başarılı projeler ortaya çıkacak. Devletin bu katkılarını dikkate alarak daha çok çalışmalıyız. Katma değeri düşük ürünler ihraç ediyoruz. Ar-Ge yapıp patent üretmek yetmiyor. Ticarete dönüşecek ürünler ve patentler üretmemiz gerek. Bu portal bu çalışmaların ortaya çıkacağı yapıyı oluşturacak" diye konuştu.

YERLİ GOOGLE OLACAK

Etkinlikte KÜSİP ile ilgili bir sunum yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİP Proje Koordinatörü Recep Uzungil ise portal hakkında bilgi vererek, "Araştırmacılar e-devlet üzerinden, kuruluşlar ise form doldurduktan sonra Mernis numarası ile portala üye oluyor. Üyelerin tamamı için bir üye sayfası oluşturuluyor. Kendi profil ayarlarında nasıl bildirim alacakları ve hangi konularla ilgilendiklerini seçebiliyorlar, proje için çağrı bırakabiliyorlar. Ayrıca fon sihirbazı ile altı adımda aranılan teşvik ile ilgili detaylara ulaştırıyor. Portal şuan Türkçe ve İngilizce hizmet veriyor ancak ileride ihtiyaçlara göre farklı diller eklenebilecek. Portalda yapılan çalışmalar ve ilgili etkinlikler veya haberler aranabiliyor. Aranılan tüm özet bilgiler burada olacak. Arama sayfası bize özgü küçük bir Google haline gelecek” dedi.  

SOSYAL AĞLARLA ENTEGRE

Uzungil ayrıca KÜSİP’in, Yüksek Öğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS), Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS), e-devlet ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) gibi resmi portalların yanı sıra, Facebook, Twitter ve Linkedin gibi sosyal medya platformlarıyla entegre olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.