Google’dan Android tabletlere ‘Eğlence Alanı’ hamlesi

Google’dan Android tabletlere ‘Eğlence Alanı’ hamlesi

Google, Android tablet kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni bir özelliği duyurdu.

Eğlence alanı, içerisinde oyun, video platformları ve kitaplar da dahil olmak üzere birçok medya unsurunun tek bir noktada toplandığı eğlence merkezi olarak hizmet vermeye başlayacak.

Google eğlence alanı 3 farklı kategoriden oluşuyor

Tabletler, her geçen yıl daha popüler hale geliyor. Bu yıl, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 30 daha fazla kişinin tablet kullandığı göz önüne alınırsa Google’ın bu hamlesi oldukça mantıklı.

Eğlence alanı, tabletinizde yer alan dijital yayın platformları, kitap platformları ve oyun platformlarında yer alan içerikleri tek bir noktada kategorilere bölerek kullanıcının karşısına çıkarıyor. Bu sayede, uygulamalar arasında geçiş yaparak zaman kaybetme derdinden kurtuluyorsunuz.

google-android-.jpeg

Eğlence alanı, 3 farklı kategoriden oluşuyor. İzle, oyun ve oku şeklinde kullanılacak eğlence alanı özelliği, tek sayfa üzerinden görüntülenecek. Youtube, Netflix, Twitch gibi platformlar izle kategorisinde yer alacak. Burada yarım kalan içeriği ”İzlemeye devam et” seçeneği ile görüntüleme imkanınız olacak.

Oyun kategorisinde ise Google Play Oyunlar gibi platformlar yer alıyor. Burada karşınıza önerilen oyunların yanı sıra Instant Play özelliği sayesinde bazı oyunları indirmeden bile deneme imkanınız olacak. Eğer yarım kalan bir oyununuz varsa, ”Oynamaya devam et” seçeneği ile oyuna kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.

Oku kategorisinde ise, Google Play Kitaplar gibi platformlarda yer alan kitapları görebileceksiniz. Burada, önerilen kitapların yanı sıra sesli kitaplar da karşınıza çıkacak.

Google’ın sunduğu eğlence alanı özelliği, Walmart marka tabletler için bu ay içerisinde kullanıma sunulacak. Şirket, daha sonra küresel olarak tüm Android tabletler için bu özelliği yayınlacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.