Google'dan artık yenilik yok!

Google'dan artık yenilik yok!

Yaklaşık 13 yıl Google'da mühendis olarak çalıştıktan sonra görevinden ayrılan Steve Yegge, Google hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yegge, Google'ın artık yaşlandığını ve yenilik çıkaramayacağını açıkladı.

Yaklaşık 13 yıl Google’da çalıştıktan sonra, Uber’in Singapur merkezli rakibi Grab’a katılmak için istifa eden mühendis Steven Yegge, Google’ın artık yeterinde yaşlandığını söyledi. 

2005 yılında Amazon'dan Google'a katılan Steve Yegge, şirketten ayrılma kararıyla ilgili bir blog yazısı yazdı ve müşterilere değil rakiplerine odaklandığını belirtti. "Google, müşteri odaklı olmaktan ziyade yüzde 100 rakip odaklı oldu" diyen Yegge, Google’ın ürün ve hizmetlerini kullanan insanları önemsemediğini düşünüyor.

Çalışanların müşterilerin düzenli olarak etkileşime girecekleri zamanı bir kenara bırakmadığını, bunun yerine rakip faaliyetlerine güvenerek insanların istediği kararlara rehberlik ettiklerini söyledi. Google bu yorumu reddetti. 

Yegge, "Tek yorumum, bunun benim görüşüm olduğunu ve Google'ın görüşlerini veya konumunu temsil etmediği" şeklinde konuştu.

 Grab'a katılmaya karar verdikten sonra bu yeni blog yazısını yazdı ve ikinci bölümünü neden bu şirketin bu kadar yenilikçi olduğunu açıklamak üzerine yoğunlaştı.

Google'ın en büyük sorunlarından biri, insanları gerçekten anlama konusunda son derece yavaş olması. Çoğu zaman, insanlardan değil de önce kendi çalışanlarından yola çıkarak yeni ürünler ortaya çıkarttı. 

Herkes Google+'yı hatırlıyor mu? Yegge hatırlıyor. Bu, Google’ın geri kalışına bir örnek olabilir. Google+ aslında, ilk önce 2011'de özel olması gerektiği iddia edilen bir yayınla halka arz edildi. Google+'ı "zavallı bir düşünce" olarak nitelendirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.