Google'dan ciddi Chrome 79 uyarısı!

Google'dan ciddi Chrome 79 uyarısı!

Google, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdüğü Google Chrome 79 uygulamasındaki hata nedeniyle uygulamanın indirilmemesi gerektiğini açıkladı!

Google Chrome 79, özellikleriyle kullanıcıları memnun etmeyi başardı. Yenilikçi yapısı ve getirdiği yeni özelliklerle Android kullanıcılarını sevindiren uygulama yanında bir takım problemleri de getirdi. Bu problemler nedeniyle, Google; Google Chrome 79'un indirilmemesi gerektiği konusunda kullanıcıları uyardı. Gelişmiş güvenlik önlemleri ile kullanıcıları etkileyen Google Chrome 79, veri ihlali olaylarında kullanıcılarını uyarıyor ve bu sayede çevrim içi gizliliğe odaklanmış bir uygulama olarak biliniyor.

WebView altyapısı ile çalışan Google Chrome 79, bazı kullanıcıların telefonundaki verilerini sildi. Geliştiricilerin yanı sıra kullanıcıları da etkileyen hata, Webview kullanılan uygulamalarda yaşanıyor. Uygulamaların depolama tarafında devreye giren WebSQL ve localStorage, Google Chrome 79'da devreye girmiyor. Bu nedenle uygulamayı kullanırken, telefondan silinen verilere bir daha ulaşılamıyor. Uygulamada oluşan hata nedeniyle Google açıklama yaptı. Yapılan açıklamalarda çözüm konusuna henüz karar verilmediği ortaya çıktı. 

Google'ın açıklamaları 

Bu sorunu çözmek ve doğru stratejiyi bulmak için tartışıyoruz. Aşağıdaki çözümlerden birini uygulayacağız:

A) Güncellemeye silinen dosyaları yeni konumlarına taşıyarak devam etmek
B) Silinen dosyaları eski konumlarına taşıyarak güncellemeyi geri almak

Yakında size hangi stratejiyi seçtiğimizi bildireceğiz. Buna ek olarak bu olaydan etkilenen yazılımlar ve eğer varsa etkilenen kullanıcılar, sürümler de dahil olmak üzere, hakkında bilgi toplamak bizim lehimize olacaktır. Bu sayede güncelleme işleminin ne kadar etkili olduğunu görebileceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.