Google'dan Huawei'ye darbe!

Google'dan Huawei'ye darbe!

Google'ın piyasaya sunduğu Android işletim sisteminin Huawei marka telefonlarda kullanılıp kullanılmayacağı konusundaki soru işaretleri devam ederken, bir darbe daha geldi.

ABD tarafından alınan kararla Huawei'in yolu tıkanmıştı. ABD ve Çin arasındaki ticarı sıkıntılar nedeniyle Huawei, Google'an yeni telefonlarına lisans alamıyor. Bu sebeple Mate 30 serisinde herhangi bir Google uygulaması yer almayacak. Huawei'ye yakın kaynaklar bu dedikoduları doğrularken, yeni bir şok daha geldi. Çinli teknoloji devi Huawei'nin ilk katlanabilir akıllı telefonu Mate X'de Google uygulamalarından destek göremeyecek. Nikkie Asian Review'a göre Mate 30, Mate 30 Pro ve Mate X modellerinde Google uygulamaları yer almayacak. Yani bu durumda, Gmail, YouTube, Chrome, Drive, Play Müzik, Play Filmler ve Fotoğraflar gibi pek çok uygulama Huawei modellerinde bulunmayacak.

Belirttiğimiz üç telefonda şu anki bilgilere göre Android işletim sistemi ile çalışacak. Fakat belirtilen uygulamaların eksikliğinin Huawei'nin satışlarını %30 kadar düşürebileceği de iddialar arasında.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.