Google’dan Instagram alışverişe rakip geliyor! Shoploop yakında

Google’dan Instagram alışverişe rakip geliyor! Shoploop yakında

Google yeni e-ticaret platformu Shoploop ile mobil internet alışverişinde pay kapmanın peşinde.

Instagram alışveriş özelliği ile hem e-ticaret sitelerine hem de son dönemde küçük ölçekli satıcılara önemli imkanlar sağlıyor. Alışveriş özelliği için arama sekmesine yerleştirdiği mağaza seçeneği ile satıcılara çok daha kolay ulaşılmasını sağlıyor. Google ise trend haline gelmiş Instagram hikayeler üzerinden yapılan tanıtımlara benzer videoları e-ticaret uygulamasının içine entegre etmiş.

Platform, bilinen e-ticaret sitelerinin aksine içerik oluşturucuların satılan ürünleri gösterdiği ve incelemeler yaptığı videoların kullanıcılar tarafından görüntülenmesi üzerine kurulu. Bu videolar üzerinden, e-ticaret bağlantıları vermeniz de mümkün olacak. Böylece Google, tüketici ile satıcıyı çok daha kolay bir araya getirmeyi planlıyor.

instagram-alisveris-rakibi-shoploop-2.jpg

Google’ın Area 120 ekibi tarafından geliştirilen uygulama, şu an için deneme aşamasında. İlk olarak telefon üzerinden denenen platform, daha sonra ise masaüstü versiyonla da karşımıza çıkacak. Denemelerin şu an için ABD üzerinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Yine Instagram hikkayeleri gibi kurulumu olan platform, şu an için makyaj ve güzellik gibi alanlarda kullanılabiliyor. Bir süre sonra ise çok daha fazla kategorinin platformda kullanılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.