Google'dan iPhone İçin Özel Klavye: gBoard

Google'dan iPhone İçin Özel Klavye: gBoard

Microsoft'un iPhone için özel tasarım klavye geliştirmesinin ardından Google da özel tasarım klavye geliştirdi.

Microsoft'un kendi telefonlar Windows Phone için tasarladığı Word Flow'un geçen ay iOS'a taşımasının ardından klavyede bulunan ileri seviye tahmin özelliği, metni kişileştirme özellikleri ve tek elle rahatça yazılmasına olanak veren birçok fonksiyon barındırıyordu. Microsoft'un bu hareketinden sonra Google da kolları sıvayarak gBoard için harekete geçti.

Şimdi ise Google, iPhone için geliştirdiği yeni klavyeyi ortaya çıkardı.Google'ın yeni klavye uygulaması Gboard'ın öne çıkan özelliği, sahip olduğu arama yetenekleri. Gboard sayesinde örneğin arkadaşınızla yarınki öğle yemeği planınızı yaparken, uygulamayı terk edip adresi aramanıza gerek kalmıyor. G board ile restoran bilgilerinden haberlere ve uçuş saatlerine her tür bilgiyi klavyeniz üzerinden arayabiliyorsunuz.

iOS'taki diğer klavyeler gibi Gboard'u da herhangi bir uygulamada kullanabiliyorsunuz. Arama yetenekleri ise sadece Google ile sınırlı değil: örneğin emojiler ve GIF'ler arasında arama yapabiliyorsunuz. Google'ın yeni iPhone klavyesi, Swype stili girişi de destekliyor.

Google'ın "Glide Typing" olarak adlandırdığı bu işlev, parmağınızı kaldırmadan, harfler üzerinde dolaştırarak yazı yazmanıza olanak tanıyor.G board şimdilik yalnızca ABD'deki iPhone ve iPad kullanıcıları için sunuluyor. Diğer bölgelere ve dillere desteğin daha sonra geleceği söyleniyor. Gboard’un Android’e yönelik bir sürümü şimdilik bulunmuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.