Google'dan Kaybolan Telefonlar İçin Uygulama

Google'dan Kaybolan Telefonlar İçin Uygulama

Google kaybolan iPhone'ların kolayca bulunmasını sağlayabilecek bir yazılım olan "Find my iPhone" üzerinde çalışıyor. Bahsi geçen yazılımla beraber kaybolan iPhoneları bulmak çok kolay olacak.

Google şimdilerde öyle bir özellik geliştiriyor ki, kaybolan, çalınan telefonlarınızı adeta şak diye buluyor. Nasıl mı? Oldukça merak edilen kayıp telefonların nerede olduğuna ilişkin ayrıntılar ufak ufak sızma başlamış durumda. Bu özellik sayesinde Google artık, kayıp, çalıntı telefonların yerini belirleyebilecek.

Google, teknolojide son nokta dense yanlış olmaz. Bugün hepimizin ortak sorunlarından biridir kayıp, çalıntı telefon. kimi zaman kaybederiz, kimi zaman unuturuz bir yerlerde, kimi zamanda çaldırırız...

Google için bazı şeyler çok kolay, tabii yapılmasından sonra... İşte tam da böyle bir özellik bünyesine eklemeyi başaran Google, kayıp, çalıntı işinde iz sürecek. Bir polis, bir dedektif gibi adeta servet ödeyip satın aldığınız akıllı cihazların çalınan veya kaybolan telefonları şak diye buluverecek anında...

‘Telefonuzu bulun’ özelliğinin şimdiki hali daha etkili ve kullanımı daha kolay. Ayrıca hem Android hemde iOS uyumlu bir servise sahip durumda. Bu servise ihtiyacınız olması durumunda cihazından ya da bilgisayarınızdan hesabınızda oturum açarak Hesabım > Oturum açma ve güvenlik > Telefonunuzu bulun menü yollarını izleyerek ulaşabilirsiniz. Bu menü size hangi cihazlardan hesabınıza giriş yaptığınızı gösteriyor ve ilgili cihazın yeriniz tespit etme, cihazı kilitleme, cihazdaki oturumu kapatma ve cihazınızın alarmını çaldırma gibi işlevler sunuyor. Aynı zamanda cihazın bulunduğu son konumu haritadan da gösteriyor. Bu sayede telefonunuzu ya da daha fazla cihaza sahipseniz onları kaybetmeniz veya çaldırmanız gibi istenmeyen durumlarda hayat kurtarıcı etkiye sahip.

Sadece bazı Android cihazların desteklediği uygulamanın sunduğu bu özellik sayesinde cihazlarınız yanınızda olmasa bile uzaktan erişim ile onları kolayca güvence altına alabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.