Google’dan kripto paraya engel geliyor

Google’dan kripto paraya engel geliyor

Son yılların en önemli gelişmelerinden biri olan kripto para ile ilgili gelişmeler, hem olumlu hem de olumsuz yönden sürmeye devam ediyor.

Bir yandan kripto para reklamlarına izin vermeye hazırlanan Facebook, diğer yanda ise kripto para engeli koymaya hazırlanan Google.

Geçtiğimiz ay, kripto para madenciliği ile ilgili uygulamaları App Store’dan kaldıran Apple’ın ardından, benzer bir hamle Google cephesinden geldi. Google, geliştiricilerle ilgili politikalarını bu konuda güncelledi.


Akıllı telefonların işlem gücünden faydalanıp, kripto para madenciliği yaptıran uygulamaları, Google Play Store’dan atmaya başlayan Google, yeni geliştirici politikaları ile diğer uygulama türlerine de sıkı yönetim ve denetleme getiriyor. Uygulama içerikleri ve nitelikleri içinde kripto para işleme ve madencilik ile alakalı detayları kapsayan binlerce uygulama, uygulama mağazasından kaldırıldı.

Buna ek olarak, yenilenen politika ile birlikte, cinsel içerikli uygulamalar, şiddet ve tahrik unsuru olan içerikler ve uygulamalar, ayrımcılık ve ırkçılık içerikli uygulamalar yasaklanacak. İllegal konulara yönlendirme yaptıran uygulamalar da Google’ın radarına girdi ve yasaklılar listesine girdi.

Google’ın resmi sitesi üzerinden de yapılan açıklama sonrasında, uygulama mağazasının içerik kalitesi ve uygulama güvenilirliği konularında daha da verimli hale getirilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.