Google'dan kripto paraya yasak

Google'dan kripto paraya yasak

Google kripto para ve bununla ilişkili reklamları yasaklama kararı aldı.

Yeni reklam politikası çerçevesinde kripto para, finansal getiri farkı ve çift değişkenli opsiyonlar gibi denetlenemeyen veya spekülatif finansal ürünler için reklamlar yasaklanacak.


Google bugün yaptığı açıklamayla haziran ayından itibaren kripto para ve bunlarla ilişkili içeriklere yer veren Reklamları yasaklayacağını duyurdu. Açıklamaya göre, yeni reklam politikası çerçevesinde kripto para, finansal getiri farkı ve çift değişkenli opsiyonlar gibi denetlenemeyen veya spekülatif finansal ürünler için reklamlar yasaklanacak.

Facebook da kripto para birimleriyle ilgili tüm reklamları yasaklamıştı.

Piyasada düşüş devam ediyor

Kripto para birimleri piyasalarıyla ilgili çeşitli ülkelerden gelen düzenleme ve kısıtlama çağrılarının ardından piyasa hacmi 11 milyar dolar daraldı.

Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstranın kripto para birimlerine uluslararası düzenleme getirme talebiyle Avrupa Komisyonuna çağrıda bulunacağı ve Japonyanın Nisan ayında düzenlenecek olan G20 Zirvesinde kripto para birimlerinin kara para aklama için kullanımının önüne geçilmesi için harekete geçeceği haberlerinin ardından dün genel bir artış gözlemlenen kripto para birimleri piyasasındaki en yüksek hacimli ilk 100 sanal para biriminden 85i düştü.

Toplam 1,558 adet sanal para biriminin oluşturduğu piyasanın belirleyicisi Bitcoin son 24 saatte yüzde 3.64'lük bir düşüşle 9,175 dolardan işlem gördü. Bitcoin 155.2 milyar dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 41.9'unu oluşturdu.

Piyasada son 24 saatte gözlemlenen genel düşüşün etkisiyle piyasa hacmi 370.8 milyar dolar olarurken, piyasadaki 24 saatlik işlem hacmi ise 15.75 milyar dolar olarak hesaplandı.

Cnbcde yer alan habere göre ise Wall Street Analisti ve Fundstrat Küresel Danışmanlık şirketi ortak kurucusu Thomas Lee, geliştirdiği Bitcoin misery indexe göre piyasada gözlemlenen düşüşle şu an Bitcoin yatırımı yapmak için en doğru zaman olduğunu söyledi.

En yüksek hacimli ilk 10 kripto para birimindeki 24 saatlik değişiklikler;

- Bitcoin yüzde 3.64,

- Ethereum yüzde 2.94,

- Ripple yüzde 3.50,,

- Bitcoin Cash yüzde 1.68,

- Litecoin yüzde 4.76,

- Cardano yüzde 3.67,

- NEO yüzde 4.73,

- Stellar yüzde 3.19,

- EOS yüzde 3.01,

- Monero yüzde 6.01 düştü.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.