Google'dan o madenciliğe yasak!

Google'dan o madenciliğe yasak!

Google, Chrome Web Mağazasında bütün kripto para madenciliği uzantılarını ortadan kaldırıyor.

Google yaptığı açıklamada, Chrome web mağazasındaki bütün kripto para madenciliği uzantılarını yasakladığını açıkladı. Google, Chrome web mağazasında tek amacı kripto para madenciliği olan uygulamalara izin veriyordu.

Google’ın Chrome web mağazası için yayınladığı geliştirici programı kurallarında da açıkça belirtildiği gibi, yayınlanacak olan uygulamanın belirtilen amacından başka işlem yapmaması gerekiyor. Ama anlaşılan o ki yayınlanan kripto para madenciliği uygulamalarının yüzde 90’ı bu kritere uymuyor.

Google’ın eklentilerden sorumlu ürün müdürü James Wagner, geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile “Ne yazık ki, geliştiricilerin Chrome Web Store’da yayınlamak istedikleri madencilik eklentilerinin ortalama yüzde 90’ının politikalarımıza uyum sağlamadıkları görüldü.” dedi. 

Bu günden itibaren Google, Chrome web mağazasında hiçbir kripto para madenciliği uzantısı yayınlamayacak ve Haziran ayından itibaren de yayında olanlar kaldırılacak. Kripto para madenciliği yapmayan blockchain uzantılarına ise yasak gelmeyecek. Google’ın açıklamasının ardından Bitcoin 9.300 dolardan 9.100 dolar civarlarına geriledi. Ripple ve Ether de değer kaybeden diğer kripto para birimleri oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.