Google’dan Rus muhalefet liderine ağır darbe!

Google’dan Rus muhalefet liderine ağır darbe!

Cezaevinde olan Rus muhalefet lideri Alexei Navalny, Rusya genelinde emekililik yaşını artıran planı protesto edilmesi için destekçilerini sokağa davet etmişti.

Alexei Navalny YouTube üzerinden destekçilerine yayınladığı duyurunun ardından bir darbe de Google’dan geldi.

Alexei Navalny YouTube reklamları kaldırıldı!
 

Alexei Navalny Youtube üzerinden destekçilerini emeklilik yaşını arttıran planı protesto edilmesi için yaptığı duyuru, Google tarafından engellendi. Merkez Seçim Komisyonu‘nun Google’a yayınlanan video hakkında gönderdiği e-mail sonrasında videolarının kaldırıldığı belirten Navalny‘nin yardımcısı Leonid Volkov, yaşanılan bu durumu yaşadışı olarak nitelendirdi.

alexei-navalny-youtube-sdn.jpg
Google’ın Rusya‘daki merkez ofisinden yapılan açıklamadaysa reklam verenlerin yerel yasalara ve reklamcılık politikalarımıza uygun davranmasını gerektiğinin altı çizildi. Alexei Navalny’nin yerel yasaları ve Google’ın reklamcılık politikalarını çiğnediğini belirten yetkililer, bu yüzden dolayı YouTube reklamlarının kaldırıldığını belirtiler.

Hatırlayacağınız üzere Navalny’nin Moskova’daki gösteriye katılması planlanıyordu ancak geçen ay protesto yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 30 gün hapis cezası aldı. Navalny, tutuklanmasının protestolara katılımını önlemek amaçlı olduğunu kaydetmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.