Google’dan saldırılara karşı önlem tavsiyesi!

Google’dan saldırılara karşı önlem tavsiyesi!

Google, bir telefon numarası ayarlamanızın ve çok faktörlü doğrulamaları kullanmanızın neden önemli olduğunu anlatan bir istatistik yayınladı

Bu istatistiğe göre, çok faktörlü doğrulama özelliğini kullanan kullanıcılar, kimlik avı saldırılarından daha çok etkileniyorlar. Google güvenlik için çok faktörlü doğrulamayı tavsiye ediyor. Web Konferansı’nda araştırmacıların paylaştığı grafiğe göre, bir hesaba kurtarma telefon numarası eklediğinizde hesabınız, otomatik saldırıların tamamını, belirli dönemlerde yapılan toplu kimlik saldırılarının yüzde 99‘unu ve direkt hedeflenen saldırıların yüzde 66‘sını engelliyor. Bu nedenle hesabınızın güvende kalması için Güvenlik Kontrolü gibi araçlardan faydalanmalı ve belirli bir koruma düzeyini aktif tutmalısınız.

Google, hesaba giriş aşamasında birden fazla deneme yapılmasının da önüne geçiyor ve böyle bir durumda güvenlik kontrolünü devreye sokuyor. Bu durumda da hesap kontrol altına alınıyor ya da bloklanabiliyor. Anlaşılan Google bu konu üzerinde epey bir kafa yoruyor. Ancak görünen o ki çalışmalar oldukça başarılı bir şekilde ilerliyor. Özellikle son zamanlarda çok fazla Google hesabının saldırılardan etkinlendiği görülmedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.