Google'dan Workspace ve Chat kullanıcılarına müjde

Google'dan Workspace ve Chat kullanıcılarına müjde

Google, Workspace ve Chat için birtakım yenilikler ve değişiklikler duyurdu. Böylece her iki yazılım modernize oluyor.

Google bugün Workspace için birtakım yenilikler duyurdu. Açıklanan son özellikler arasında iş insanlarına ve bireysel kullanıcılara yarar sağlayacak birçok madde bulunuyor. Şirket bazı alanlarda yaptığı geliştirmelerle birkaç platforma rakip olmayı da planlıyor.

Google Workspace modern tasarıma kavuşuyor

Şirket Workspace uygulamasının üç milyardan fazla kullanıcısı olduğunu belirtti. Ancak Gmail‘in bu kullanıcı tabanının oldukça büyük bir kısmını oluşturduğu biliniyor. Çok sayıda kullanıcı yakın zaman içerisinde Gmail, Dökümanlar ve Sohbet için daha modern bir tasarıma geçecek. Google Workspace ücretsiz bir şekilde kullanıcıyla buluşuyor. Şirket kendi alanlarını ya da e-posta adreslerini ayarlamalarına gerek kalmadan daha fazla Workspace aracı sağlayan aylık bir ücretle ‘Google Workspace Invidiunal (Bireysel)‘ adında yeni bir seçenek daha sunuyor. Ücretin ne kadar olduğu henüz belirtilmedi.

googledan-workspace-ve-chat-kullanicilarina-mujde-1.jpg

 

Google artık tüm kullanıcılara Gmail‘de yeni bir ayar olan Chat‘i açma seçeneğini sunuyor. Geçişle birlikte Chat mesajlaşma, doğrudan mesaj ve sohbet odaları içerecek. Space temelde sohbet odası ile aynı özellikleri taşıyor.

Google geliştirilmiş mesaj dizisi oluşturma, daha fazla emoji, kullanıcı rolleri, denetleme araçları ve keşfedilebilir alanlar gibi birkaç yeni özellik üzerinde katman oluşturuyor. Bu anlamda Space, hem Slack hem de Discord platformuna bir rakip olmayı planlıyor.

googledan-workspace-ve-chat-kullanicilarina-mujde-2.jpg

Spaces için daha esnek bir kullanıcı arayüzü yolda

Kıdemli Ürün Müdürü Sanaz Ahari ana fikri, kullanıcıların iletişimin modaliteleri arasında daha kolay geçiş yapabilmeleri olarak görüyor. Ahari, amacın bağlamı korumak olduğunu söylüyor ve ayrıca şunları ekliyor: “Bir e-posta ile bir şeye başlarsanız ve daha sonra bunu bir grup arasında gerçek zamanlı paylaşmak istiyorsanız, bunu yapabilir ve bağlamı koruyabilirsiniz.”

Google bu yaz Spaces için düzgün ve esnek bir kullanıcı arayüzü sunacağını doğruladı. Google uzaktaki çalışanların kendilerini dışlanmış hissetmemeleri için toplantı odasındaki insanları kamerayı açmalarına teşvik eden ‘Companion Mode‘u duyurdu. Çıkış tarihi için Eylül ayını göstererek başlangıçta yalnızca mobil cihazlara geleceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.