Google'dan yeni uygulama politikası

Google'dan yeni uygulama politikası

Google yakında Play Store’daki hangi uygulamaların yüklediğiniz diğer tüm uygulamaları görebileceği konusunda daha seçici olacak. 

Google’ın yeni politikasıyla 5 Mayıs 2021‘den itibaren geliştiricilerin; Google’a neden bu tür bilgilere erişmenize izin vermesi gerektiğine dair çok iyi bir neden sunmaları gerekecek.

Google’ın yeni politikası, uygulamaların telefondaki erişimini kısıtlayacak

Şu anda “QUERY_ALL_PACKAGES” iznini isteyen Android 11 uygulamaları, cihazınızda depoladığınız uygulamaların tam listesini görebiliyor. Ancak Google kısa süre önce Geliştirici Programı Politikasını güncelledi. Bu bilgileri “kişisel ve hassas kullanıcı verileri “ olarak kabul ederek hangi uygulamaların bu verileri kullandığını araştırmaya başladı.

Değişiklik Mayıs ayında yürürlüğe girdikten sonra, uygulamalar izni yalnızca; “kullanıcıya dönük temel işlevleri veya amaçları, kullanıcının cihazındaki yüklü uygulamalar için geniş bir görünürlük gerektiriyorsa” kullanabilecek. Bu izni kullanmaya devam etmesine izin verilecek uygulamalara örnek olarak dosya yöneticileri; tarayıcılar ve verilere farkındalık veya birlikte çalışabilirlik amacıyla ihtiyaç duyan antivirüs uygulamaları verilebilir. Bankacılık uygulamaları, dijital cüzdan uygulamaları ve finansal işlemleri içeren; diğer tüm uygulamalar güvenlik temelli amaçlar için bu izni kullanabilecek.

basliksiz-1-170.jpg

Yeni politikaya uygun olmayan uygulamalar Play Store‘dan kaldırılmaya başladı. Bu izni uygulamalarında tutmak isteyen tüm geliştiricilerin, kullanımlarını gerekçelendiren bir beyan formu doldurmaları gerekiyor.

Geliştiricilerin izinleri kötüye kullanmaya devam edebileceğinden endişeleniyorsanız, ilk başta uygulamayı güncellemelisiniz. Durum hala düzelmediyse ya da verilerinizin hala izinsiz bir şekilde kullanıldığını düşünüyorsanız bu durumu Google’a bildirmeniz gerekiyor. Google uygulama üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda; uygulamayı askıya alabilir ve geliştirici hesabını feshedebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.