Google'dan yeni yapay zeka atağı

Google'dan yeni yapay zeka atağı

Google, taradığınız belgeleri otomatik olarak kategorize eden yeni bir belge tarayıcı uygulamasını açıkladı.

Stack uygulaması, sadece parmak izinizle veya yüz kilidi yoluyla belgelerinizi kilitlemenizi sağlayan; bir dizi güvenlik önlemlerine de sahip.

Google’ın gündelik sorunları çözmek için tasarlanmış deneysel ürünler için oluşturduğu atölyesi Area 120‘nin en yeni ürünü Stack, yakın zamanda kullanıma sunulabilir. Area 120’nin ürünleri arasında Google Haberler, Cardboard VR başlığı ve nasıl kod; yazılacağını öğreten Grasshopper uygulaması da yer alıyor.

Yeni uygulama, Google’ın belge analizi için kullanılan kurumsal DocAI teknolojisinden destek alıyor. The Verge’in sunduğu bilgilere göre, Stack’in, şu anda Google’a ait olan Sokratik eğitim uygulamasını geliştiren; Christopher Pedregal ve Matthew Cowan tarafından yapıldığı açıklandı.

Stack, Google’ın Android‘de yerleşik olan biyometrik kimlik doğrulamasından destek alarak; kayıtlı bir parmak izi veya yüz kullanılarak kilitli belgelerin erişimine izin veriyor. Yapay zeka (AI) sayesinde, taranan dosyaları ve belgeleri otomatik olarak farklı kategorilerde sıralayabilecek. Ayrıca, faturanın son ödeme tarihi, ödenecek tutar veya hesap numarası gibi taranan bir belgedeki önemli bilgileri de tanımlayabilir. Kullanıcılar ihtiyaç duydukları bilgileri bulmak için taranan belgelerde arama yapabilecekler.https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/03/google-yapay-zekali-belge-tarayici-uygulamasini-tanitti-2.jpg

basliksiz-1-164.jpg

Stack şu anda deneysel bir uygulama olduğu için Google’ın, bu uygulamayı kullanıma açmama ihtimali de yer alıyor. Ya da mevcut bir uygulamaya veya hizmete de entegre edilebilir. Ancak, şimdiden birçok kullanıcı uygulamanın kısa süre içerisinde kullanıma açılmasını istiyor.

Stack, yalnızca ABD’de Google’ın beta testçileri tarafından Play Store aracılığıyla indirilebiliyor. Bununla birlikte, birçok site uygulamanın APK sürümünü de yayınlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.