Google'den flaş YouTube hamlesi! İçeriği göstermeye başlıyor

Google'den flaş YouTube hamlesi! İçeriği göstermeye başlıyor

Google Keşfet, YouTube içeriğini “Kısa videolar” adı altında atlı karınca diziliminde göstermeye başlıyor

Ağustos ayında Google Keşfet web sayfalarına, normal videolara ve AMP tabanlı Web Hikayelerine katılmak için “kısa videolar” göstermeye başladı. Aradan geçen zaman sonra bu özellik önümüzdeki ay beta olarak ABD‘de kullanıma sunulmaya hazırlanıyor.

YouTube Shorts, atlı karınca diziliminde gösterilecek

Yeni formatta kartların sol üst köşesinde YouTube oynatma logosu bulunurken, aşağıda video başlığı ve “YouTube” logosu görünüyor. Hemen dokunduğunuzda, YouTube uygulamasını ve beğenebileceğiniz  yorumları görebileceğiniz, paylaşabileceğiniz ve rapor veya geri bildirim gönderebileceğiniz yeni bir tam ekran oynatıcı açılıyor.

Öte yandan tek kontrolün oynatma duraklatma olduğu bir arama çubuğu bulunmuyor. Yeni bir “kısa videoya” atlamak için yukarı, geri dönmek için ise aşağı kaydırmanız gerekiyor. 15 saniyeye kadar uzunlukta olan “YouTube Shorts” şu anda yalnızca Hindistan‘da kullanılabilen “Shorts” kamera kullanılarak oluşturulabiliyor. YouTube uygulamasının alt çubuğundaki Oluştur menüsünden erişilen yeni “kısa biçimli video oluşturma aracı” kayıt sırasında müzik seçmenize, hızı ayarlamanıza ve eller serbest olarak çekim yapabilmek adına geri sayım sayacı ayarlamanıza olanak tanıyor.

Ek olarak Google‘ın açıklamasına göre YouTube Shorts‘un şu anda dünya çapında 3.5 milyardan fazla günlük görüntüleme aldığını belirtelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.