Google'ın perakende satışlarını izleyecek

Google'ın perakende satışlarını izleyecek

Google'ın Mastercard ile fiziksel mağaza alışveriş verilerini aldığı, izlediği iddia edildi.

Google'ın geçtiğimiz bir yıl boyunca ABD'deki Mastercard kullanıcılarının alışveriş verilerini takip ettiği ve Mastercard’a bunun için milyonlarca dolar ödeme yaptığı belirtildi.

Google ve Mastercard'ın fiziksel mağazadaki verileri izlemek için gizli bir ortaklık kurduğu iddia edildi. 

Bloomberg'in bildirdiğine göre, Google, Mastercard'a perakende harcamalarını ölçmek için para ödedi. Google'ın bu sayede insanların çevrim dışı alışveriş alışkanlıklarını öğrendiği ve buna göre reklamları yönlendirdiği belirtildi.

Bu yılın başlarında Facebook'un 87 milyondan fazla kişinin verilerini Cambridge Analytica ile uygunsuz bir şekilde paylaştığı ortaya çıkmıştı. Bunun ardından Facebook'un kullanıcı verilerini ele alışı ve şirketin onu korumak için yeterince çalışıp çalışmadığı eleştirildi.

Bir Google temsilcisi, söz konusu olan Mastercard ile ortaklık konusundaki görüşü reddetti.

Google, "Bu beta ürününü geçtiğimiz yıl kullanıma sunduktan önce, Google'ın ve iş ortaklarımızın kendi kullanıcılarımızın kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerini görüntülemelerini engelleyen yeni şifreleme teknolojisi oluşturduk. Ortaklarımızın kredi ve banka kartlarından herhangi bir kişisel bilgiye erişimimiz yok, ayrıca kişisel bilgilerinizi ortaklarımızla paylaşmıyoruz." dedi.

Google, kullanıcıların Google'ın "Web ve Uygulama Etkinliği" kontrollerini kullanarak programı devre dışı bırakabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl yeni Mağaza Satış Ölçümü programını açıklayan Google, üçüncü taraf ortaklıklarının ABD'deki tüm ödeme kartı işlemlerinin yüzde 70'ini yakalamasını sağladığını söyledi. 

Bloomberg, bir tüketici web'de gezinirken, satın almadıkları bir ürün için reklama tıkladığında, işlemin başladığını bildirdi. Kullanıcı 30 gün içinde ürünü Mastercard ile fiziksel bir mağazadan alırsa, Google markaya mesaj gönderiyor ve reklamın ne kadar etkili olduğunu belirtiyor. 

Bu ayın başlarında  gizlilik ayarlarınızda konum geçmişini kapatsanız bile Android cihazlarda ve iPhone'lardaki Google hizmetlerinin konum verilerinizi izlediği ve sakladığı bildirildi. Google, kullanıcıların konumlarına göre belirli yerleri hedeflemek için bu konum verilerini kullanıyordu.

Mastercard konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.