GoPro Windows Güncelleme Desteğini Kesti

GoPro Windows Güncelleme Desteğini Kesti

Extreme sporlarla uğraşan kişilerin tercih sıralamasında ilk sıralarda yer alan aksiyon kamerası GoPro Windows Phone desteğini çekti.

Bir çok ekstrem doğa sporcusunun tercih ettiği, küçük boyutu ile kaska takılabilen, su geçirmeyen ve yüksek kalitede çekim yapabilen aksiyon kamerası GoPro dünyanın en çok tercih edilen aksiyon kameralarında ilk sıralarda. Yüksek fiyatına rağmen çok fazla alıcı bulabilen aksiyon kamerası, üretici şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Windows Phone desteğini çektiğini açıkladı. Windows Phone ile GoPro artık birlikte kullanılamayacak.

Bisikletçilerin, sörfçülerin, dağcıların ve daha bir çok ekstrem doğa sporuyla ilgilenen kişilerin tercih ettiği milyonlarca kullanıcısı olan aksiyon kameralarından GoPro, yaptığı bir açıklamayla Windows Phone desteğini kaldırdığını duyurdu. Aksiyon kamerasının artık WP ile kullanılamayacağı düşünülürken, Microsoft tarafından şu sıralar üstünde çalışılan Windows 10 mobil sistemli orta segment sınıfı akıllı telefonlar için aksiyon kamerasının güncellemesi yapılırken,  eski sürümlere artık herhangibir güncelleme gelmeyecek.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL için güncelleme çıkarmıştı

 

Açıklama öncesinde Windows Phone için gerektiğince güncelleme getiren ve kameraların Microsoft işletim sistemli telefonlarla çalışıp çalışmadığını sürekli kontrol eden şirket, resmi sitesindeki Windows logosunu da kaldırdı. Öte yandan şirket çok uzun sayılmayacak kadar kısa bir süre önce Microsoft'un yeni telefonları Lumia 950 ve Lumia 950 XL için özel bir uygulama yazılımı çıkaracağını duyurmuştu.

Windows'un direkt olarak desteklemediği şirketler, ürünlerinin WP platformunda da kullanabilmesi için yazılım programlar üreterek bunu aşmaya çalışıyordu. Bir süredir bu şirketler Windows'tan uzaklaşmaya başlamıştı.  GoPro hakkında, zarar ettiği gerekçesiyle belli başlı işletim sistemlerine odaklaştığı iddiası da var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.