Gördesli çiftçileri sevindirecek haber

Gördesli çiftçileri sevindirecek haber

Manisa Gördes’te 2000 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak Karayağcı Barajı’nın % 44’ü tamamlandı. 2020 yılı bitirilmesi planlanan Proje bölge çiftçisine yılda yaklaşık 2,65 milyon lira daha fazla kazandıracak

2017 sonbaharında inşasına başlanan “Karayağcı Barajı ve Sulaması” inşaatında % 44 gerçekleşme oranına ulaşıldı. 2000 dekar verimli tarım arazisini can suyu ile buluşturacak ve bölge üreticisine yılda 2.650 milyon lira daha fazla kazandıracak.

Gövde dolgusunda sona gelindi

Havaların ısınmasıyla yeniden ivme kazanan inşaatta inşaatta sıyırma kazıları, batardo dolgu imalatları, cut off kazı çalışmaları tamamlandı ve gövde dolgusuna başlandı. Toplam 170 bin m3’lük gövde dolgusundan şu ana kadar ise % 88’lik kısmı tamamlandı.Kil çekirdekli toprak dolgu tipinde inşa edilen baraj gövdesinin temelden yüksekliği 32.3 metre olacak ve Karayağcı Barajı’nda 1 milyon m3 su tutulacak.

2,65 milyon lira ek gelir sağlayacak

2000 dekar tarım arazisine can verecek Karayağcı Barajı bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Sulama maliyetlerini düşürmesinin yanısıra, üreticiye aynı tarladan birkaç ürün alma fırsatı sunacak olan Karayağcı Göleti ve Sulaması Projesi tarlalardaki verimi de artıracak. Proje bölge üreticisine 2019 yılı rakamlarıyla her yıl 2 milyon 650 bin lira daha fazla kazandıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.