Görevimi Yapamıyorum Dedi İstifa Etti

Görevimi Yapamıyorum Dedi İstifa Etti

Salim el-Gabban görevini yapamadığını söyleyerek Başbakan'a istifasını verdiğini açıkladı

Irak İçişleri Bakanı Muhammed Salim el-Gabban, ülkedeki güvenlik sisteminde karmaşa yaşandığını ve istifasını Başbakan Haydar el-İbadi'ye sunduğunu açıkladı.

Gabban, Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında, Bağdat'ın merkezindeki  Karrada semtimde meydana gelen ve 204 kişinin hayatını kaybettiği bombalı  saldırıya değinerek, devletin ülkedeki güvenlik ve istihbarat sisteminin  başarısız olduğunu söyledi. Gabban, "Başbakan İbadi'ye istifa mektubumu sundum.  Bu kararımı geri çekmem güvenlik sisteminde reformların yapılmasına bağlıdır."  dedi
 
Bağdat ve diğer kentlerdeki güvenlik sisteminin ordu değil İçişleri  Baknalığı'na bağlı polis teşkilatına teslim edilmesi gerektiğini dile getiren  Iraklı Bakan Gabban, "Ordu güçlerini şehir içerisinde konuşlandırmak ve bu  yerlerin güvenliğini İçişleri Bakanlığına teslim etmemek güvenlik sorunlarının  ihlallerinin devam edeceği anlamına gelir." dedi.
 
Gabban, Karrada'daki saldırıyı gerçekleştiren eylemcinin ülkenin  doğusundaki Diyala kentinden Bağdat'a geldiğini belirtti.
 
Bağdat'ın merkezindeki Karrada bölgesinde meydana gelen saldırıyı  terör örgütü DAEŞ üstlenirken, ülkede 3 gün ulusal yas ilan edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.