Görme engelliler için kitabını seslendirdi

Görme engelliler için kitabını seslendirdi

Gazeteci Esra Köksal, 'Gurbet Kuşları Zübeyde' adlı kitabını görme engelliler için seslendirdi.

Antalya'da oturan Esra Köksal (32), yazarı olduğu 'Gurbet Kuşları Zübeyde' adlı kitabını, Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi 'Gör- İşit' bölümünde görme engelliler için seslendirdi.

Gazeteci Esra Köksal'ın yazdığı 'Gurbet Kuşları Zübeyde' adlı kitabı çıktı. Kitapta, annesini 6 yaşında kaybeden Zübeyde'nin hayat hikayesinden yola çıkarak 1960 yılı sonrası Almanya'ya göç eden Türk gurbetçilerin yaşadığı zorluklar anlatılıyor.

'OKUYABİLSİNLER DİYE KİTAP SESLENDİRİYORUZ'

Antalya Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi'nde sosyal sorumluluk projesiyle görme engelliler için gönüllü okuyucu olan Köksal, kitabını görme engelliler için de seslendirdi. 2 yıldır gönüllü okuyucu olan Esra Köksal, kitapta herkesin kendinden bir şeyler bulacağını kaydetti.

Kitabını seslendirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Köksal, "Bu zamana kadar başka yazarların kitaplarını seslendirdim. Görme engelli okurlar şimdi sesimden kendi kitabımı da dinlemiş olacak. Kitabım 140 sayfadan oluşuyor. Kitabın seslendirmesi ise yaklaşık bir ay sürdü. Onlar rahat bir şekilde okuyabilsinler diye bu kitapları seslendiriyoruz. Görme engellilerin bir kitabı okuyabilmesi için bir ay beklemesi gerekiyor. Kalın bir roman için bu süre 3-4 aya kadar çıkıyor. Bize verilen değerlerin farkına varıp insanlara yardımcı olmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.