"Görünmeyenler" sergisi İzmirlilerin beğenisine sunuldu

"Görünmeyenler" sergisi İzmirlilerin beğenisine sunuldu

Heykeltıraş Şevki Köse, Antik Yunan bilgelerinin esin kaynağı olduğu ‘Görünmeyenler’ adlı kişisel sergisini Çeşme Alaçatı’da İzmirlilerin beğenisine sundu.

Eserlerinde doğa ve insanı merkeze koyan heykeltıraş Şevki Köse, uzun zamandır üzerinde çalıştığı Solon, Alev, Lilith, Medite, Liberya gibi bazı eserlerini ilk kez sanatseverin karşısına çıkardı.

aw431982-06.jpg

M.Ö. 6 ve 7. yüzyılda felsefe etkinliklerini başlatan Atinalı Solon’un bugüne kadar taşınan "Görünmeyenleri görünenden çıkar" öğüdünün, sanat anlayışı ile kesiştiğini ifade eden Köse, "Antik Yunan bilgeleri, öğütleri pek çok çalışmama konu oldu ve sergi ‘Görünmeyenler’ ismiyle bütünleşti. Yüzlerce yıllık tecrübe, yaşanmışlık, doğanın bilgeliği var taşta, ağaçta, toprakta. Ağacın, taşın içinde var olana ve onun derinine ulaşmak, gördüklerimi ifade etmek ve paylaşmak benim yolculuğum" açıklamasında bulundu.

aw431982-02.jpg

Alaçatı 4 Mevsim Sanat Etkinlikleri kapsamında, Alaçatı Sakin Ev'de yer alan, Eda Aner’in küratörlüğünü üstlendiği sergiye, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Sanatseverler, her biri farklı cins ağaç ve taştan yapılmış eserlerin etkileyici hikayelerini Köse’den dinleme fırsatı da yakaladı.

aw431982-05.jpg

Sergi, 4 Ekim Pazartesi günü sona erecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.