Göz çizdirme 15 dakika sürüyor

Göz çizdirme 15 dakika sürüyor

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, sağlık sektöründe teknoloji kullanımının hem hastalara hem de hekimlere yarar sağladığını söyledi.

30 yıldan beri başarılı lasik göz ameliyatlarına imza attıklarını belirten Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, bu operasyonun miyop, astigmat, hipermetrop gibi görme kusurlarının tedavisi için uygulandığını dile getirdi.

Halk arasında “göz çizdirme” olarak da bilinen lasik ameliyatlarını Femto ve Excimer lazer kullanarak 1992 yılından beri yaptıklarını kaydeden Kaşkaloğlu, lazerin ameliyat sırasında hastaya yüksek güvenlik ve konfor sağladığını belirtti.

prof-dr-mahmut-kaskaloglu-085118154.jpeg

Femtosaniye lazerin doktor kaynaklı hataların önüne geçtiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, milimetrik kesilerin düzgün yapılmasından dolayı katarakt ameliyatlarında büyük avantaj sağlandığını vurguladı.

Cihazı kullanmak için özel bir eğitim alındığını hatırlatan Kaşkaloğlu, son teknolojiye sahip femtosaniye lazerin, robotik cerrahi alanında en gelişmiş cihazlar arasında yer aldığını anlattı.

Hastaların konforunu ve ameliyat başarısını artırmak için gerekli yatırımları yaptıklarını dile getiren Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, femtosaniye lazer ile katarakt ameliyatlarında hastanın 15 dakikalık bir operasyon sonrasında evine giderek, çok kısa sürede günlük yaşantısına geri dönebildiğini sözlerine ekledi.

Göz merceğinin zamanla özelliğini yitirdiğini ve katarakt rahatsızlığına yol açtığına işaret eden Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu sözlerine şöyle sürdürdü: “Gözün içindeki merceği temizleyerek, yeni bir yapay mercek yerleştiriyoruz ve ameliyatlarda başarı oranı da çok yüksek oluyor. Günümüzde gelişen multifocal lens teknolojisi ve kısa süren lazerli katarakt ameliyatı sayesinde, hastaların diğer görme kusurları da tedavi edilebiliyor. Böylece kişi, gözlüksüz yeni bir yaşama başlayabiliyor”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.