Gözler bu zirvede! Putin ile Kim Jong Un bir araya geldi!

Gözler bu zirvede! Putin ile Kim Jong Un bir araya geldi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un Rusya'da Vladivostok'un Russky Adası'nda bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore liderine ziyaretinin Kuzey Kore'yi, ayrıca iki ülkenin birbirini daha iyi anlamalarına yardımcı olacağını söyledi. Tüm ziyaretlerini trenle gerçekleştirdiği için, zirvelerin yeri güvenlik gerekçesiyle kendisine göre belirlenen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un da Putin'e Rusya'dan Vladivostok'a kadar uçuş yaptığı için teşekkür etti. Vladivostok, Rusya-Kuzey Kore sınırından 129 km uzaklıkta bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarından satır başları;

Kuzey Kore lideri Kim'in Rusya'yı ziyaretinin ikili ilişkileri geliştireceğine eminim. Kim'in Rusya'yı ziyareti Kore Yarımadası'ndaki anlaşmazlığı anlamak açısından bize yardımcı olacak. Kim'in Kuzey Kore-ABD ilişkilerini normalleştirme çabalarını memnuniyetle karşılıyorum. İkili ilişkiler kapsamında ekonomik ilişkileri geliştirmek adına yapacağımız çok şey var.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un açıklamalarından satır başları;

İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme adına oldukça faydalı bir görüşme olacağına inanıyorum. Tüm dünyanın Kore Yarımadası'na odaklandığı şu günlerde oldukça anlamlı bir diyalog sürdüreceğimizi düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.