Gözlüklerinizi yüz tipinize göre seçin!

Gözlüklerinizi yüz tipinize göre seçin!

Güneş gözlükleri sadece bir yaz aksesuarı değil aynı zamanda göz sağlığını koruyan, yorgunluğu gizleyen ve genel tarzımıza uyum sağlayan kurtarıcılardır

Peki bu önemli aksesuarı alırken nasıl karar vermeliyiz?
 

Yüz tipinizi belirleyin 

Yüz tipinize göre gözlük seçimi yapmak çok önemli. Bu nedenle yüz şeklinizi öğrenmek için bir aynanın karşısına geçin; sabun, ruj ya da yıkanabilir kalem yardımı ile yüzünüzün ayna üzerindeki çizgilerinden geçin. Daha sonra bir adım geri çekilerek çizdiğiniz şekle bakın.
 

Yuvarlak yüzler 

Yuvarlak yüzler için ideal gözlük seçimi koyu çerçeveli olanlardır. Koyu çerçeveli gözlükler yüzü ovalleştirerek, yüz kemiklerini ortaya çıkartırlar. Yüz oranlarınızı dengelemek için ise yüksek gözlükler yerine geniş gözlükleri tercih edin.

Oval yüzler

Oval yüze sahip olanlar için asıl hedef yüzdeki orantıyı bozmamaktır. Bu nedenle oval yüzlü kişiler çok büyük gözlükleri kullanmaktan kaçınmalıdır. Tercihen seçeceğiniz gözlük yüz genişliğinizle eşit ve çerçevenin üst kısmı kaşlarla aynı hizada olmalıdır.

Kare yüzler

Kare yüz şekline sahip olan kişiler, açılı gözlük çerçevelerinden uzak durmalıdır. Kare veya dikdörtgen gözlükler kare yüzlerine daha sert bir görünüm verebilir. Tercihlerini yuvarlak çerçevelerden kullanırlarsa yüz orantılarının dengelenmesine yardımcı olur ve daha yumuşak bir görüntüye sahip olurlar.

Dikdörtgen yüzler

Dikdörtgen yüzlü kişiler gözlük kullanarak yüzlerini daha geniş gösterebilirler. Büyük, geniş gözlükler bu tür yüz tipleri için uygundur.
 

Kalp şeklindeki yüzler

Kalp şekilinde yüze sahip olanlar büyük gözlüklerden kaçınmalıdır. Çünkü bu zaten geniş olan yüzün üst kısmını daha geniş gösterir. Bunun yerine, yüz genişliğiniz ile eşit olan gözlükleri tercih edebilirsiniz. Gözyaşı damlası şeklindeki gözlükler bu yüz tipi için ideal olabilir.

Üçgen yüzler

Üçgen şeklindeki yüzler için asıl amaç yüzünüzün alt yarısını daha az dikkat çekici hale getirirken yüzünüzün üst kısmını genişletmek olmalıdır. Bu nedenle bu yüz tipine sahip kişiler geniş ve büyük bir çerçeveye sahip gözlükleri tercih edebilirler. Gözlüğün alt bölümünün köşeli ya da keskin hatları olmamalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.