Göztepe Spor Kulübü'ne Youtube şoku!

Göztepe Spor Kulübü'ne Youtube şoku!

Göztepe Spor Kulübünün 96. Yılı lansman videosu Youtube'dan kaldırıldı.

Göztepe Spor kulübüne, telif haklarının ödenmemesi ile ilgili ihtar çeken Göztepe Spor Kulübü Medya Sorumlu Yardımcısı Anıl Elçi, bu kez telif hakları kendisine ait olan videoların kaldırılması ile ilgili youtube'a yaptığı başvuru sonrası, başvuru Youtube tarafından haklı görüldü ve Göztepe Spor Kulübünün 96. Yılı lansman videosu yayından kaldırıldı.

Kulüp Medya Sorumlu yardımcısı Anıl Elçi, Fikri mülkiye haklarının kendisine ait olduğu ve onayı olmadan kullanıldığını iddia edilen video çekimleri ile ilgili fikri mülkiye hakları ihlali yapıldığı gerekçesiyle Puma Türkiye'nin Göztepe Spor Kulübü 2019 yılı forma lansmanı için kullandığı reklam filmindeki izin olmadan kullanılan bölümler için de ayrıca Puma Türkiye Disbiritörlüğüne tebligat yolladı.

goztepe-spor-kulubune-2-sok-m.jpg

Fikri Mülkiye Haklarının ihlal edilmesi sonrası bir kötü haber de ünlü Rap Sanatçısı Gazapizm 'e geldi. Sanatçının "Gece Sabahın" isimli klibinde Anıl Elçi'ye ait olan görsellerin isim belirtilmeden ve izinsiz bir şekilde kullanılması üzerine youtube 'a yapılan telif hakları ihlali iddiası başvurusu sonrası 50 milyon izlenen video, Youtube tarafından incelemeye alındı.

Anıl Elçi, Youtube Türkiye'ye ihlallerden kaynaklı mağduriyetin karşılanması için reklam gelirlerinin incelenmesi ve doğan maddi zararın karşılanması için talepte bulundu. Anıl Elçi'nin avukatları olan Avukat Berkay Başcı, Avukat Ferdi Kurnaz, Avukat Aysel İrem Kap, Avukat Mustafa Mıhcı tarafından Görselleri izinsiz kullanan ve maddi kazanç sağlandığı gerekçesiyle, Puma Türkiye, Göztepe Spor Kulübü, Misli.com, Rönasans Holding ve Konak Belediyesi 'ne telif hakları ve mali hakların ihlali adı altında dava açmaya hazırlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.