Gramı 250 dolar! Etkisine kimse inanamıyor!

Gramı 250 dolar! Etkisine kimse inanamıyor!

Dünyanın en pahalı meyveleri neler, hiç merak ettiniz mi? Sizler için listelediğimiz meyvelerin fiyatlarını gördüğünüzde dudaklarınız uçuklayabilir. İşte fiyatları ile şaşırtacak dünyanın en pahalı meyveleri…

Dünyanın birçok farklı bölgesinde daha önce adını bile duymadığınız meyveler bulunuyor. Tatları ve görünümleri kadar dikkat çeken fiyatları da ile ilginizi çekecek bu meyveler neler, gelin birlikte göz atalım. İşte dünyanın en pahalı meyveleri…
 

Fiyatı ile dudak uçuklatan çiçek

Görünümü normal bir çilekten farklı olmayan bu çileğin tek bir tanesi 83 dolar. Tokyo’da bir restoranda satılan bu çileklerin hepsinin görünümü ise eşit ve kusursuz.
 

Servet değerinde kiraz

Yine Tokyo’da özel restoranların müşterileri için özenle seçtiği bir başka pahalı meyve, 500 gramı 160 dolar olan kirazlar.
 

Cupuacu

Güney Amerika’ya özgü bir meyve olan cupuacu, olgunlaşmış bir kavun büyüklüğünde ve ananasa benzeyen tadıyla dünyanın en pahalı meyveleri arasında yer alıyor. Meyvenin yalnızca  450 gramının değeri ise 250 dolar.
 

Monstera Deliciosa

Orta Amerika ormanlarında yetişen bir meyve türü olan ve meyve salatası olarak adlandırılan monstera deliciosa isimli meyve en pahalı meyvelerden birisi.
 

Durian 

Sert kabuğu ve kötü kokusu ile dikkat çeken durian isimli meyvenin tanesi 200 dolara satılıyor. 
 

Japon yakut üzümü

Sadece Japonya Ishikawa Prefecture’de yetişen bir meyve türü olan yakut üzümü büyük taneleri ile dikkat çeken bir meyve. Meyvenin bu kadar dikkat çekmesinin diğer bir sebebi ise fiyatı:Japon yakut üzümü birinci kalite ürünleri 6.400 dolara satılıyor.
 

İngiliz ananası

İngiltere’de küçük seralarda özenle yetiştirilen bir meyve türü olan İngiliz ananasın fiyatı kadar maliyeti de yüksek. Tek bir ananasın yetişmesi 2000 dolara mal olurken, ananasın satış fiyatı ise 16.500 dolar olarak biliniyor.
 

Yubari Kral Kavunu

Dünyanın en pahalı meyvesini ise en sona sakladık. Çift halinde satılan kral kavunlarının fiyatı, 26.000 dolar.
 

Kare karpuz

Kare ve kalp şeklinde görünümleri ile akılları çelen bu karpuzlar sizleri yanıltmasın. Bu karpuzların tanesi 800 dolara satılıyor.
 

Japon Densuke Karpuzu

Dünyada sadece Kuzey Japonya’nın Hokkaidu bölgesinde yetişen bir meyve olan Densuke karpuzu fiyatına inanamayacağınız meyvelerin başında geliyor. Bu özel meyvenin tanesi 4 bin dolara satılıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.