Green School Green Future Projesi devam ediyor!

Green School Green Future Projesi devam ediyor!

Antalya'da İbrahim Doğaner İlkokulunda kurulan Green School Green Future Projesi öğrencileri tabiat dostu olmaya çağırıyor. Green School Green Future Projesi 13 ülke, 49 öğretmen ve 500 öğrencisi ile çalışmalarına devam ediyor.

Aysel Ateş Abdullazade - Türkiye’den İbrahim Doğaner İlkokulu ve Slovenya’dan Osnovna Sola Oskarja Okulu’nun kuruculuğunu yaptığı sınıf öğretmeni Özlem Al Çelik koordinatörlüğünde başlatılan Green School Green Future Projesi 13 ülke, 49 öğretmen ve 500 öğrencisi ile çalışmalarına devam ediyor.. Proje, son 10 yılda dünyamızın ne kadar değiştiğine dikkat çekiyor. Ormanlık alanlar azalıyor, çöller yayılıyor, tarım toprakları bozuluyor. Kirlilik derecesi oldukça yüksek, ozon tabakası daha ince, sera etkisi ve birçok bitki-hayvan türü tehlikede… Tüm bu konulara dikkat çeken proje, yapılan çalışmalarla doğanın değerini ve nasıl eko okur-yazar olunacağını çok küçük yaşlardan itibaren öğretmek amacıyla kuruldu. Bu öğrenmenin etkisi daha güçlü olacak ve ömür boyu sürecek.

img-20220322-084441.jpg

Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı İbrahim Doğaner İlkokulu Müdürü Mehmet Akay bizzat projeye dahil olmuş ve aynı okuldan sınıf öğretmenleri Özlem Al Çelik ve Zeliha Subaşı öğrencilerle çalışmalar yapmış, konunun ebeveyn ve okul çevresi boyutunda da farkındalık oluşmasını sağlamışlardır.

Enerji, su, geri dönüşüm, eko okur-yazarlık, web2 araçları alanında harika çalışmalar yapan proje, öğrencilerin çalışmaları ile hedefine ulaşmıştır.

received-499745758412507.jpegimg-20220322-084716.jpgimg-20220322-084804.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.